Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Cură de slăbire EXTREMĂ


   Un specialist în hrănirea artificială a inventat o cură de slăbire extremă, care presupune asigurarea necesarului de nutrienți și proteine timp de zece zile printr-un tub care se ține în nas. Dieta KEN (Nutriție Enterală Ketogenică) implică hrănirea persoanei care ține cura de slăbire respectivă prin intermediul unui tub introdus în nas, care introduce proteine și nutrienți direct în stomac. La capătul tubului se află o pompă electrică, ce funcționează zi și noapte, și livrează organismului doi litri din formula nutritivă în 24 de ore. Dieta durează zece zile, timp în care persoana care optează pentru ea nu trebuie să mănânce nimic.
   KEN trimite corpul într-o stare de înfometare controlată, forțându-l să își folosească grăsimea pentru energie. În zece zile, persoana care a urmat dieta pierde 10% din greutatea corpului fără să se simtă înfometată și fără ca, odată cu kilogramele, să piardă și din masa musculară.
Cei care urmează dieta extremă își pot trăi viața în mod obișnuit, dar trebuie să poarte cu ei într-o pungă pompa și lichidul și să-l atârne de pat în timpul nopții, când dorm. Ei pot să scoată pompa timp de o oră pe zi pentru a face baie și pot bea apă, ceai sau cafea cu condiția ca acestea să nu conțină lapte, zahăr sau îndulcitor.
   Dieta a fost inventată de Gianfranco Cappelo, profesor asociat de chirurgie generală la Spitalul La Sapienza din cadrul Universității din Roma. Cappelo este un expert în hrănirea artificială și a tratat cu succes peste 40.000 de persoane cu ajutorul dietei KEN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?