Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO şi GALERIE FOTO: „De nu rezolvaţi problema, şi Focşani va fi Atena!“


  

 

Vrânceni din toate colțurile județului vin în număr din ce în ce mai mare în Piața Unirii din Focșani să protesteze împotriva președintelui Băsescu și a actualei guvernări. Unii dintre protestatari au fost chiar și la București în timp ce alții au „ținut flacăra vie” în centrul municipiului. Toți au un singur țel, alegerile anticipate. Protestatarii au venit cu lozinci noi, dar care vizează aceleași nemulțumiri.  „Ne-ai luat pielea de pe noi, ne vrem pielea înapoi!” sau „Du-te la măta și adu-ne flota!”, „Unu, doi, Băsescu la gunoi!”, „De nu rezolvați problema, și Focșani va fi Atena!” au răsunat în centrul municipiului în week-end. Dacă unii cetățeni au venit pentru că sunt nemulțumiți de pensii, alții spun că protestează pentru un viitor mai bun al copiilor lor, dar toți au un țel comun, acela al alegerilor anticipate și al schimbării.
   Înlocuirea Guvernului Boc cu Ungureanu nu i-a mulțumit în niciun fel pe protestatari care vor o schimbare totală a celor de la conducere, începând de la președinte. „Câteva  zeci de persoane am fost la București, în Piața Universității, acolo unde am fost primiți și apreciați ca județ. Protestatarii bucureșteni ne stimează că noi continuăm să protestăm împotriva acestui regim. Ei strigau «Cinste focșănenilor » și «Unde ești București?». Am demonstrat la București că orașul nostru nu doarme, că nu ne vom lăsa până când nu vom reuși să dăm la o parte această putere! Noi ne-am săturat de ei, că de 7 ani tot ne mint și își bat joc de noi.  Ne-am săturat de corupțiile lor. Nu ne dorim altceva decât o viață democratică, o viață liberă, vrem alegeri anticipate, vrem să ne opunem acestei puteri cu toate forțele noastre și vom reuși! Va fi o victorie împotriva lor! Victorie!”, a declarat Tudorel Hozoc.
   Seară de seară, cei mai curajoși dintre protestatari iau cuvântul la microfon. Fiecare vine cu propuneri, cu idei, reiterând probleme cu care se confruntă și care i-au determinat să iasă în stradă. „Toată această clasă politică de la condu-cere este coruptă! Ei trebuie să înțeleagă că a venit momentul adevărului. Noi, cei din Mișcarea Civică, ne-am săturat de ei, de minciunile lor. Avem nevoie de locuri de muncă, de mărirea salariilor, a pensiilor!Trebuie să ieșim cu toții în stradă! Facem un apel focșănenilor să iasă în stradă! Nu mai stați la balcoane și în case! Ieșiți în stradă pentru că o faceți pentru binele vostru! Unde ești Focșani? Avem nevoie de voi în stradă, că doar împreună putem reuși să scăpăm de hoții ăștia! Ieșiți în stradă pentru o viață democratică, cinstită!” a spus la microfon unul dintre protestatari.
   Cei care au prins și alte vremuri pot face o comparație a anilor și a regimurilor pe care le-au trăit. „Nu mai vrem acești conducători care fac numai rău țării. În primul rând preșe-dintele țării și după aceea Guvernul care este unul incompetent.  Chiar și noul Guvern este sub orice critică. De la zi la zi este din ce în ce mai greu, benzina se scumpește, abolut totul este împotriva omului. Cel care spune că este președintele țării pe care eu nu l-am votat, că n-am putut să votez asemenea om, a făcut numai rău. De când a intrat mi-nistru al Transporturilor a pus taxa auto în benzină, după care a băgat și rovi-nieta. Incorect pentru că se plătește de două ori taxa la benzină. După ce a ajuns primarul capitalei, a dărâmat chioșcurile, a omorât câinii, altceva bun nu a făcut. După ce a ajuns la conducerea țării a făcut dezbinări între oameni.  Salariații împotriva pensionarilor, a terminat armata, a vândut ce a mai rămas din țară, acum vrea să vândă și Roșia Montană”, a declarat Dragomir Åžtefan, din Focșani.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?