Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Copiii tremură de frig în clase


   Åžcoala din Chiojdeni se află în zodia ghinionului. În plină iarnă, un horn de eva-cuare a fumului s-a dărâmat sub stratul greu de zăpadă, iar centrala termică s-a stricat. În prezent, copiii sunt obligați să învețe în clase cu mănuși în mâini și îmbrăcați cu haine.
   Părinții amenință că nu-și vor mai lăsa copiii la   cursuri. Preferă să-i țină acasă decât să se îmbolnăvească. „La școală s-au dărâmat hornurile de fum la cabinetul directorului, la secretariat și la câteva săli de clasă. Ghinionul e și mai mare, deoarece și centrala termică a școlii s-a stricat. Nu știu ce să mai cred. Parcă ghinionul se ține scai de școala asta, sau cei puși acolo să gestioneze problemele nu sunt în stare de nimic. Nu știu ce să mai cred. E frig în școală, unde nu se poate face focul, și eu am decis să nu îmi mai las copilul la școală până nu se pun lucrurile la punct. E vai de capul lor acolo”, a spus, revoltat, un părinte care ne-a sunat la redacție.
   Ca și cum nu era de ajuns frigul, un profesor de limba română de la aceeași unitate de învățământ susține că se fac presiuni asupra sa pentru a divulga subiectele la un concurs ce urmează să aibă loc. Profesorul Cristian Tache spune că în cadrul Consiliului de Administrație, s-a stabilit scoaterea la concurs a unui post de învățător la Åžcoala Luncile. El a fost desemnat să elaboreze subiectele pentru concurs, care ar trebui să rămână secrete.
   Potrivit lui Tache, un coleg de cancelarie îi tot sugerează cum și din ce materii să conceapă subiectele, pentru a favoriza o învățătoare ce vrea postul cu orice preț. „Se fac presiuni asupra mea deoarece fac parte din comisia de ela-borare a subiectelor, în sensul că eu fac subiectele. Acest lucru mi se pare imixtiune în buna desfășurare a concursului și în păstrarea secretului legat de subiectele pentru concurs”, a spus profesorul Cristian Tache.
   Directorul interimar al Åžcolii Chiojdeni, Ion Tudose, consideră că doar o parte din cele reclamate sunt reale. „Este adevărat că s-a dărâmat hornul comun de la o sală de clasă și secretariat și nu s-a mai putut face foc acolo. Centrala termică este stricată. Până luni trebuie să reușim să reparăm hornul. Cel reclamat este profesor de educație fizică și Tache Cristian este profesor de limba română, dar predă în învățământul primar. Nu am auzit că ar face presiuni asupra lui Tache să divulge conținutul subiectelor pentru postul de învățător”, a spus directorul.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?