Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Licitaţie: 15 Oscaruri ‘la mâna a doua’


   Nu mai puțin de 15 statuete Oscar vor fi scoase la licitație săptămâna viitoare în cadrul unei acțiuni ce reprezintă, conform organizatorilor, cea mai mare colecție de Oscaruri scoase la vânzare până în prezent.
   Conform organizatorilor, printre statuetele care vor fi vândute la două zile după ceremonia Oscar din acest an se numără și cel primit de scriitorul Herman Mankiewicz pentru scenariul capodoperei cinematografice ‘Citizen Kane’, realizat alături de Orson Welles. Oscarul primit chiar de Orson Welles pentru scenariul filmului din 1941 a fost deja vândut la o licitație în luna decembrie pentru suma de 861.542 de dolari. De asemenea, printre Oscarurile scoase la licitație la 28 fe-bruarie se numără și cel pentru cel mai bun film obținut în 1933 de producția ‘Cavalcade’, cele pentru montaj și coloană sonoră obținute în 1946 de filmul clasic ‘The Best Years of Our Lives’, precum și Oscarul pentru cinematografie obținut în 1939 de Gregg Toland cu filmul ‘Wuthering Heights’.
  Conform organizatorilor, suma totală estimată din vânzarea acestor statuete va atinge 2 milioane de dolari.
   Caracterul extraordinar al acestei licitații de sta-tuete Oscar este cu atât mai accentuat cu cât aceste obiecte ajung foarte rar la casele de licitații după ce Academia americană de Film a introdus un amendament în 1950 prin care le interzice laureaților să-și vândă premiul cu excepția cazului în care vor dori să-l returneze Academiei, urmând să primească pentru el suma de 1 dolar.
   Cel mai scump Oscar vândut vreodată la o licitație este cel pentru filmul din 1939 ‘Gone With the Wind’ și a fost achiziționat de Michael Jackson pentru suma de 1,54 milioane de dolari în 1999.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?