Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Panică în centrul Focşaniului!


   Panică printre locatarii unui bloc de pe strada Cuza Vodă, din Focșani, situat vizavi de clădirea Tribunalului Vrancea. O țeavă de gaze s-a fisurat după ce zăpada de pe acoperișul imobilului a căzut peste ea. Å¢eava de gaze trecea printre blocul de locuințe și sediul unui notariat. Cei care au văzut ce s-a întâmplat și au simțit mirosul de gaze au sunat imediat la 112. Totodată, unul dintre locatarii blocului a închis repede alimentarea cu gaze.
   La fața locului au ajuns și pompierii care au asigurat zona până la sosirea echipelor de intervenție. „Apelul cu privire la faptul că o conductă de alimentare cu gaze s-ar fi fisurat a fost primit în jurul orei 8.30. La fața locului a ajuns un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, pompierii militari fiind cei care au asigurat zona până la sosirea echipajelor de intervenție”, ne-a spus plutonierul major Florin Olaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
   Locatarii din zonă ne-au spus că dacă incidentul s-ar fi petrecut în timpul nopții ar fi putut avea loc o adevărată tragedie, în condițiile în care mirosul de gaze nu ar mai fi fost simțit atât de repede și poate nici zgomotul nu ar fi fost auzit. „A căzut foarte multă zăpadă de pe acoperișul unui bloc din apropiere, pe o țeavă mare de gaz, care s-a rupt. Ne-am speriat foarte rău, s-a simțit ca la un cutremur. Se simțea foarte puternic mirosul de gaz. Cred că cineva de afară a strigat la noi. Se auzea pur și simplu cum ieșea gazul din țeavă. La mine la birou am închis eu gazul de la centrală. Unul dintre vecini a fost cel care a închis gazul pe scara blocului. Din ceea ce i-am auzit discutând pe cei care au venit să remedieze defecțiunea, am înțeles că a mai fost o situație similară în oraș, cu o noapte înainte. Problema e că pe acoperișul blocului a rămas încă foarte multă zăpadă. Vineri pompierii curățau zăpada de pe acoperișul  grădiniței din spatele biroului notarial. Mi-au spus că nu lucrează decât pentru instituțiile de stat. Cum pe acoperiș este încă foarte multă zăpadă,  dacă mâine se va încălzi din nou, putem fi în aceeași situație.  Cei de la gaz au reparat țeava, pompierii au venit și au plecat, zăpada e încă pe acoperiș”, a declarat notarul Luminița Tănase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?