Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Pus sub control judiciar! Un individ condamnat pentru omor a intrat peste o femeie în casă și a încercat să o violeze

Un bărbat din județul Neamț, care locuiește fără forme legale în Jariștea, a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la viol şi violare de domiciliu, fiind pus sub control judiciar în acest week-end. El a fost propus la arestare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, dar instanţa a respins propunerea şi a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând de sâmbătă şi până pe data de 21 ianuarie anul viitor.

În tot acest timp, inculpatul are de respectat şi o serie de măsuri, printre care şi acelea de a nu se apropia de persoana vătămată şi de a nu părăsi raza teritorială a judeţului Vrancea. “Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului B.V., ca neîntemeiată. În baza art. 219 alin. (9) raportat la art. 211, art. 215 C. proc. pen., dispune faţă de inculpatul B.V. cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de viol (…) şi a infracţiunii de violare de domiciliu (…) măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 23.11.2019, ora 00:45, cand expiră durata reţinerii până la data de 21.01.2020, inclusiv. În baza art. 227 alin. (2) C. proc. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Postul de Poliţie Jariştea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. (2) C. proc. pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească raza teritorială a judeţului Vrancea, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; d) să nu se apropie de persoana vătămată (…). În baza art. 215 alin. (3) C. proc. pen.,atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore zile de la comunicare”, se arată în hotărârea instanţei.

Potrivit unor surse, bărbatul are 56 de ani şi joi după-amiază ar fi încercat să violeze o bătrână din Odobești, dar din fericire nu a reuşit. El ar fi fost surprins de fiica părții vătămate, în locuința acesteia din urma, în timp ce o lovea. Bărbatul nu a recunoscut fapta reţinută în sarcina sa.

El nu este la prima abatere. Inculpatul este liber de doi ani, după ce a fost liberat condiţionat din executarea unei pedepse de puţin peste 29 de ani pentru omor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?