Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Românii, pe locul cinci în topul europenilor care vizitează Israelul

România a fost principala ţară din regiune şi a cincea din Europa ca sursă de turişti în Israel în luna octombrie, potrivit ultimelor statistici publicate de Ministerul Turismului, citate într-un comunicat remis, luni, AGERPRES. Peste 15.000 de români au ajuns în Israel în luna octombrie, iar trendul se păstrează crescător pentru tot restul toamnei. S-a estimat că peste 50.000 de turişti români vor călători în Israel în această toamnă, atât pentru pelerinaje la locurile sfinte, cât şi pentru city break-uri în oraşe deja celebre precum Tel Aviv sau Ierusalim ori pentru a se bucura de temperaturile prietenoase şi de plajele din Eilat.

Vacanţele românilor în Israel durează în medie cinci zile, iar atenţia se mută treptat spre descoperirea oraşelor, cererea pentru city break-uri fiind din ce în ce mai mare, se arată în comunicatul remis de Travel Communications. În luna octombrie a acestui an, România a depăşit Polonia în ceea ce priveşte numărul de persoane care au preferat ca destinaţie de călătorie Israelul, devenind astfel principala sursă de turişti din regiune – 15.000 de români au vizitat Israelul în cea de-a zecea lună a anului în curs, o creştere de 22% comparativ cu luna anterioară. Astfel, România se clasează pe locul şase mondial, fiind depăşită doar de jucătorii mari din turismul global, precum SUA, Germania, Marea Britanie, Rusia sau Franţa.

Din ianuarie şi până la finalul lunii octombrie a anului acesta, peste 100.000 de români au vizitat Israelul, cu 12% mai mult decât în aceeaşi perioadă a lui 2018. Raportat la 2017, creşterea a fost de 35%, România fiind astfel una dintre ţările cu cea mai mare creştere în clasamentul numărului de turişti ce ajung anual în Ţara Sfântă. „Estimăm că până la finalul anului 2019 vom avea peste 130.000 de turişti români în Israel şi 4,5 milioane de turişti din toată lumea”, a declarat Ksenia Kobyakov, director în cadrul Ministerului Turismului din Israel, responsabil pentru dezvoltarea de noi pieţe, citat în comunicat.

Conform topului „Top 25 de destinaţii din toată lumea” publicat săptămâna trecută de TripAdvisor, oraş cosmopolit şi totodată boem, poziţionat parcă strategic pe malul Mării Mediterane, Tel Aviv, se alătură destinaţiilor celebre precum Londra, Paris, Barcelona, Marrakech, New York sau Bali în preferinţele turiştilor de pretutindeni, graţie mixului reuşit de gastronomie, arhitectură, istorie şi cultură, viaţă de noapte efervescentă, dar şi kilometri întregi de plaje la cele mai înalte standarde cu care îşi întâmpină vizitatorii.

Israelul este o destinaţie importantă de călătorie pentru turiştii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel şi-a concentrat eforturile pe promovarea oraşelor Tel Aviv şi Ierusalim ca două destinaţii de city break într-o singură vacanţă, oferind experienţe multiculturale, o viaţă de noapte intensă, delicii gastronomice şi posibilităţi pentru turismul de aventură.

Aproape 100 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv şi Eilat de principalele aeroporturi din România – Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Sibiu. Anul 2018 comparativ cu 2016 a înregistrat o creştere cu 152% a turiştilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive şi pentru 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?