Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

VIDEO şi GALERIE FOTO: Protestatarii din Piaţa Unirii cer demisia lui Băsescu


  

 

Aproximativ 50 de vrânceni au protestat, aseară, la mitingul organizat în Piața Unirii din Focșani, unde au cerut demisia președintelui Traian Băsescu.  Protestele au fost reluate după o pauză de trei zile, timp în care a fost obținută o nouă autorizație pentru organizarea mitingurilor. Timp de 30 de zile, vrâncenii au protestat împotriva regimului Băsescu, indiferent dacă afară a plouat, a nins, a viscolit sau dacă temperaturile au scăzut sub minus 10 grade Celsius.

   Aproximativ 50 de vrânceni au protestat, aseară, la mitingul organizat în Piața Unirii din Focșani, unde au cerut demisia președintelui Traian Băsescu. Oamenii au scandat „Jos Băsescu”, „Alegeri anticipate!”. Manifestanții au purtat din nou steaguri tricolore și pancarte pe care se putea citi: „Jos Traian Băsescu”, „Demisia”. Oamenii spun  că vor veni în Piața Unirii, indiferent de cum va fi vremea, până când Traian Băsescu își va da demisia.
   Protestatarii declară că s-au săturat de traiul auster din ultimii ani și că își doresc o viață mai bună, un viitor mai bun și sigur pentru copiii lor. „Noi vom protesta până vom învinge! Băsescu nu trebuie să uite că România nu este a lui și a clicei lui pedeliste”, au strigat protestatarii.
   Avocatul Didi Băjenaru crede că vrâncenii nu ies la proteste în număr mare nu numai pentru că este foarte frig, ci și pentru că le este foarte frică! Le e teamă că își vor pierde locurile de muncă sau că împotriva lor se va dezlănțui întregul aparat de stat aflat la dispoziția lui Traian Băsescu și a clicii PDL. „Mă doare sufletul că încă nu înțelegem că numai uniți, numai împreună, putem să obținem victoria! Noi am dat dovadă că suntem într-adevăr o forță. Am dărâmat comunismul, un sistem bine înrădăcinat! Astăzi, avem mi-siunea să-l determinăm pe acest tiran, Băsescu, să plece de la Palatul Cotroceni!”, a afirmat Didi Băjenaru.

Trășculescu, acuzat că se opune alocării de fonduri în Vrancea

   Avocatul focșănean nu l-a uitat nici pe deputatul second-hand Alin Trășculescu. „Am asistat săptămâna trecută cum «marele» deputat Alin Trășculescu a vrut să uite de cine a fost ales și de ce a fost ales. După ce a fost declarată starea de alertă, până la momentul de față, Consiliul Județean nu a primit nici un ban. Alin Trășculescu s-a opus declarării stării de alertă și s-a opus și se opune în conti-nuare alocării de fonduri județului Vrancea. Acest Trășculescu uită că este reprezentantul oamenilor în Parlament și nu reprezentantul intereselor pedeliste. La două săptămâni de la instalarea noului Guvern, după cum vedeți, asistăm la aceeași pasivitate, la aceeași complicitate cu cei dinainte, care au jefuit poporul. Cu cât putem doborî acest sistem și acest dictator Traian Băsescu cu atât va fi mai bine pentru noi, pentru întreaga Românie”, a declarat Didi Băjenaru.

„Eu vin de la Broșteni și nu mă tem”

   Cea mai mare dorință a manifestanților este în continuare ca Traian Băsescu să-și dea demisia din funcția de șef al statului. „Am venit aproape în fiecare zi la aceste proteste împotriva celor de la putere, care ne-au sugrumat țara. Am adus cu mine și ceai, pentru a-i încălzi pe acești oameni care militează pentru drepturile noastre. Eu vin de la Broșteni și nu mă tem, trebuie să ne unim și să îl dăm jos pe Traian Băsescu. Voi continua să vin pentru că nu sunt mulțumit deloc de ceea ce se întâmplă, de felul cum își bat joc guvernanții de țara noastră”, a spus Viorel Tofan din Broșteni, cetățeanul care încălzește cu ceai protestatarii.

„Vrem alegeri anticipate și să scăpăm de sărăcie!”

   Oamenii cred că numai alegerile anticipate pot scăpa țara de sărăcie și de actuala putere coruptă. „Am o lună de zile de când vin aici chiar dacă am înghețat. Mi s-a demolat casa, am dat în judecată și am câștigat, dar nu vor să mă îndreptățească, să mă pună în posesie. Nu mi se face dreptate din cauza hoților de la putere. Am o pensie de 350 lei, iar dacă nu aș avea copiii, aș muri de foame. Vrem să alegem noi pe cine să ne conducă, să nu ne mai fure țara, iar noi românii să trăim mai bine. Vrem alegeri anticipate și vrem să scăpăm de sărăcie!”,a spus Nicolae  Cravan, din Focșani.

Manifestațiile vor continua

   Protestatarii vrânceni au ieșit în stradă timp de 30 de zile consecutiv. După o pauză de trei zile, ei au obți-nut autorizație pentru încă 10 zile. Autorizația de organizare a mitingurilor a fost obținută de Asociația pentru Mediu, Organizare Regională și Formare. „Protestul a fost avizat pentru o perioadă de 10 zile, între orele 17.00 – 19.00, în perioada 20-29 februarie”, a spus plutonierul adjutant Adrian Costescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea. Protestatarii și-au dat întâlnire, din nou, în această după amiază, de la ora 17.00, în Piața Unirii pentru a continua acțiunile de protest antiguvernamentale și antiprezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?