Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Elevii au răspuns prezent


   Cursurile s-au reluat în toate școlile din județ după o pauză de două săptămâni. Din estimările directorilor de școli din Focșani, peste 95% dintre elevi au reușit să ajungă la cursuri, ieri. Pentru profesori începe, de acum, o muncă grea: aceea de recuperare a materiei.

Elevii s-au reîntors la școală în număr neașteptat de mare, după o  vacanță impusă de vremea rea, timp de două săptămâni. Potrivit estimărilor făcute de directorii unităților de învățământ din Focșani, în special la liceele cu profil tehnic, unde majoritari sunt elevii din mediul rural, prezența la ore a fost mult peste așteptări.
   La Grupul Åžcolar „G. G. Longinescu”, la orele 9.00, aproximativ 95% dintre elevi erau prezenți la cursuri. Unii au întârziat la prima oră, nu din alte motive decât datorită drumurilor, care sunt în continuare acoperite parțial cu omăt sau polei, iar circulația microbuzelor s-a realizat cu dificultate. „Au venit elevii în proporție de 95%. Având în vedere că sunt în proporție foarte mare navetiști, unii au mai întârziat la prima oră, dar după ora 9.00 prezența a fost bună. În Consiliul de Administrație s-a hotărât ca orele să fie recuperate intensiv, deoarece elevii noștri fac naveta, iar sâmbăta nu au cu ce ajunge la cursuri. Până la 1 iunie se va recupera toată materia și se va pune în special accent pe materiile care vor fi pentru Bacalaureat”, a declarat Åžtefan Moraru, directorul Grupului Åžcolar „G. G. Longinescu” din Focșani.
   De o prezență bună la cursuri s-a bucurat și Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”. Aici, deși majoritari sunt tot elevii de la țară, aproape toți au revenit la cursuri ieri. „Am avut prezență bună la ore. Deoarece în proporție de 87% elevii sunt navetiști, iar microbuzele nu circulă sâmbăta, nu putem face cursuri în această zi. Pe lângă recuperarea materiei, elevii pot participa și la pregătire pentru materiile de Bacalaureat, în fiecare zi”, a declarat Mihaela Horeangă, directorul Colegiului Tehnic „Gh. Asachi”. Åži cei de la Grupul Åžcolar „Valeriu D. Cotea” se mândreau cu prezența bună la ore. Aici, aproximativ 95% dintre elevi au ajuns ieri la școală. „Au venit copiii. La prima oră nu au putut ajunge toți deoarece majoritatea sunt navetiști, dar apoi au ajuns la școală în proporție de 95%. Acolo unde elevii nu au ajuns, diriginții au luat legătura cu părinții pentru a le ști situația. Copiii au sunat încă de săptămâna trecută, pentru a se interesa când vor începe cursurile. Urmează să recuperăm cursurile printr-un program stabilit de Consi-liul de Administrație al Profesorilor. Orele vor fi recuperate intensiv, dar și sâmbăta”, a declarat Remus Paraschiv, directorul Colegiului.

Cursurile reluate în tot județul după două săptămâni

   Conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea susține că s-au reluat cursurile în toate unitățile de învățământ din județ, iar acei elevi care nu au reușit să ajungă la școală reprezintă cazuri izolate.  Absențele trecute în catalog vor fi motivate în cazul în care se va dovedi că elevii nu pot ajunge la cursuri, în continuare, din cauza  drumurilor. În special elevii din satele de munte ale județului au astfel de probleme. „Începând de astăzi (ieri – n.r.), toate unitățile școlare au reînceput școala în condiții normale, așa cum s-a stabilit. Dacă vor fi elevi care din anumite motive nu au ajuns la cursuri, vor fi luați în evidență și vor fi sunați părinții pentru a se ști ce se întâmplă cu ei”, a spus Iordache Bostan, șeful ISJ. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?