Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Tratamente pentru circulaţia sanguină periferică


   În afară de răcelile supărătoare, cea mai mare pro-blemă de sănătate în timpul iernii este aceea a circulației sanguine problematice la nivelul membrelor inferioare. Folosim deseori scuza temperaturilor scăzute de afară, însă dacă problema este aceeași și în restul anului, atunci trebuie să luăm atitudine, deoarece ne confruntăm cu o reală problemă de sănătate.
Picioarele reci ne atenționează de faptul că sângele nu circulă în condiții optime, iar astfel este afectat întregul orga-nism. Din cauza picioarelor reci ne putem îmbolnăvi de mai multe tipuri de răceală, care în timp vor slăbi sistemul imunitar al organismului.
 
Iată câteva trucuri naturale care pot remedia această problemă:
1. Faceți vara o plimbare de aproximativ 10 minute cu picioarele goale pe iarba udă de roua dimineții. Procedați la fel și iarna în zăpadă. Desigur, pentru 1- 2 minute.
2. Umpleți cada până la nivelul gambelor și simulați pentru câteva minute mersul berzei. Acest procedeu se va realiza dimineața și seara.
3. Înainte de a vă pune la culcare, stați întinși pe spate și simulați cu picioarele ridicate mersul pe bicicletă.
4. Într-o cană cu apă fierbinte turnați o linguriță de ulei de rozmarin, lăsați-l să se dilueze aproximativ 5-7 minute, apoi beți conținutul ca pe ceai. Indicat este ca acest tratament să fie luat de 2 ori pe zi.
5. Masați tălpile picioarelor cu ulei de ricin înainte de a vă pune la culcare și încălțați-vă cu șosete călduroase.
6. Faceți, seară de seară, baie fierbinte la picioare. În apă puneți un pumn de cenușă și o lingură de sare. În loc de cenușă și sare poate fi adăugat sucul a două lămâi sau trei picături de ulei de scorțișoară. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?