Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Situaţia în care se regăsesc românii este dezastruoasă


   Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, a declarat că la 5 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, din cauza tendințelor autoritariste și a turbulențelor provocate de președintele Traian Băsescu și de regimul PDL- UDMR- UNPR, România nu are rezultate economice pe măsura capacității ei și nici nu este interesantă pentru investitorii străini.
   Parlamentarul social-democrat a arătat că, potrivit datelor publicate de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, până la finele lunii februarie 2011, autoritățile și firmele din România absorbiseră 9,87% din fondurile europene alocate pentru perioada 2007-2013, adică mai puțin de 2,5 miliarde de euro, în condițiile în care țara noastră a avut la dispoziție 32 de miliarde de euro și trebuie să aibă o contribuție de 7,2 miliarde de euro. „Nivelul de trai al românilor a scăzut față de 2008, iar veniturile bugetarilor s-au diminuat cu 40%, România are astăzi cel mai scăzut nivel de trai din Uniunea Europeană. Nivelul de trai este generat și de scumpirea alimentelor și de diminuarea salariilor. Dacă față de 2008 prețurile de consum în UE s-au majorat cu 5,3%, în România acestea au crescut cu 18% față de același an. În ceea ce privește bunurile și serviciile suntem fruntași în majorări de prețuri. În vreme ce în UE prețurile la bunuri și servicii s-au majorat cu 10%, în România scumpirile au atins pragul  de 17%”, a susținut deputatul vrâncean.
   Tîlvăr a arătat că, potrivit unui studiu Eurostat publicat în 2011, 13.000 de localități nu au rețele de canalizare, iar 9 milioane de persoane stau în locuințe fără apă curentă. România deține primul loc în Europa în ceea ce privește imobilele fără canalizare. Tot potrivit Eurostat, în țara noastră, rata șomajului în rândul tinerilor sub 25 de ani a ajuns la 22,8% în august 2011. Un alt studiu Eurostat publicat în 2011 arată că 33% dintre români întâmpină privațiuni materiale grave, iar țara noastră se află pe penultimul loc în Europa în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor. Dacă în perioada 2008- 2010, în țări precum Polonia, PIB-ul pe cap de locuitor a crescut, în România a scăzut. „Aceasta este o parte din peisajul creat de către regimul PDL- UDMR-UNPR, după 5 ani în care țara noastră s-a bucurat de privilegiul de a fi membră a Uniunii Europene. Consider că cifrele vorbesc de la sine. Din acest motiv îi las pe cetățeni să decidă dacă au fost conduși bine sau nu”, a mai spus deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?