Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Preotul şi o mămică, muşcaţi de câinii maidanezi


   O haită de câini fără stăpân a băgat spaina în locuitorii satului Cândești. O femeie a fost mușcată, la fel și preotul satului, iar un copil abia a scăpat nevătămat. Autoritățile locale dau din umeri și spun că nu știu ce să facă pentru a scăpa de câinii vagabonzi.

   Haita de maidanezi a reușit să bage spaima în preșcolari și elevi, în părinții acestora, dar și în cadrele didactice care predau la Åžcoala Cândești. Nici preotul satului nu a scăpat de dinții câinilor, norocul lui a fost că era îmbrăcat în sutană.
   Părinții sunt speriați și amenință că nu își mai trimit copiii la grădiniță, din cauza pericolului la care sunt expuși zi de zi. Ioana Dumitrașcu este mama unei fetițe, iar în urmă cu câteva zile a fost mușcată de un maidanez, chiar în curtea grădiniței. „Am fost să îmi iau fetița de la grădiniță. Era pe la ora 11.00 și ceva când am ajuns în curtea școlii. Doi câini din haită au tăbărât pe mine. Am început să dau cu sacoșa pe care o avem în mână și am țipat cât m-au ținut puterile. Am avut noroc că a sărit un om care locuiește lângă școală și făcea pârtie cu lopata, că dacă nu era acolo mă sfâșiau cu totul. Mi-au rupt sacoșa, pantalonii și fusta de pe mine și m-au mușcat de am ajuns la urgențe”, s-a plâns femeia.
   Aceasta spune că este inadmisibil ca autoritățile locale să nu ia măsuri, mai ales că se știe de ceva vreme că mai-danezii periculoși stau prin curtea școlii. „Nu sunt prima victimă a câinilor care își fac veacul în curtea școlii. Alte trei persoane au fost tăbărâte de haita de câini, în același fel ca și mine. Este strigător la cer ce se întâmplă acolo! Tot în ziua cu pricina, o copilă de la grădiniță a stat blocată în toaletă mai multe minute, deoarece câinii au prins-o acolo și lătrau de mama focului să o muște. A sărit o altă mamă, care a venit să-și ia copilul de la grădiniță, de a scos-o. Eu pe fata mea nu o mai dau la grădiniță până nu se face ceva cu acești câinii de acolo. Sunt un real pericol și dacă sar la copii, îi mănâncă, nu alta”, a mai spus femeia.
   Chiar și preotul Ionel Toma era să fie victima unuia dintre patrupezii flămânzi. „Am fost la școală să iau ceva și când am ieșit pe ușa din față, spre scările de la drum, a sărit un câine să mă muște. Am luat-o prima dată cu vorbă bună, stai cuțu -cuțu, dar nimic. Rău la mine, să mă facă praf. A venit în sprijin și elevul de serviciu, însă tot rău câinele. Doamna profesor coordonator Carmen Zaharia nu are nicio vină în treaba asta. Erau toți profesorii la oră și chiar nu avea cine să intervină. Nu e treaba profesorilor să se ocupe și de adunat câinii de prin curte, și așa fac destule la școală. Aici, trebuia ca autoritățile locale să facă demersuri ca elevii să vină în siguranță la unitatea de învățământ”, este de părere preotul Ionel Toma.

Primarul dă din umeri

   Problema este cunoscută de primarului comunei Dumbrăveni, pedelistul Ionel Strîmbei, care însă nu are soluții. El dă vine pe oamenii care vin la piață și abandonează câinii, fără să le pese de consecințe. „Am fost la fața locului și este adevărat că doamna a fost mușcată, însă nu știu cum se poate rezolva problema. De când cu piața din Dumbrăveni, oamenii vin și aduc câini și din acest motiv sunt atât de mulți. Voi lua legătura cu veterinarul, să îi luăm, să îi ducem”, a declarat primarul.
Conducerea Åžcolii din Dumbrăveni susține că nu știe de situația de la Åžcoala Cândești. „Mama respectivă trebuia să vină să anunțe la școală sau la primărie. Eu, din câte știu, nu au fost cazuri. Este adevărat că se adună mulți câini la școală. Sunt aduși cu mașinile și nu știm cum să scăpăm de ei”, a declarat Liviu Fogoroș, directorul Åžcolii din Dumbrăveni.

21 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?