Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Anticapitalism în pielea goală, la Washington


În jur de 200 de militanți ai mișcării anticapitaliste Occupy DC, unii fără veșminte, au manifestat în fața unui mare hotel din Washington, unde se aflau importante oficialități, între care președintele Barack Obama și soția sa Michelle. Manifestanții protestau în legătură cu preconizata desființare a campusului ilegal instalat în McPherson Square de lângă Casa Albă.
În pofida frigului iernii, protestatarii din primele rânduri erau dezbrăcați, iar femeile își scriseseră cu carioca pe piept cuvintele ‘libertate de expresie’. National Park Service, administrația parcurilor, monumentelor și obiectivelor istorice, i-a anunțat vineri pe protestatari că, începând de astăzi, va desființa campusul din piața McPherson.
La Washington, mișcarea anticapita-listă declanșată în septembrie anul trecut la New York, Occupy Wall Street, cuprinde Occupy DC, în piața McPherson, și Occupy Washington DC în Freedom Plaza, ambele în apropierea Casei Albe.
Recent, autoritățile, care au tolerat acțiunile acestei mișcări, au dat dovadă de nervozitate la Washington, ultimul bastion al protestelor, după evacuarea militanților din piața Zuccotti din New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?