Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO ȘI GALERIE FOTO: Vrâncenii nu renunţă la protestele din Piaţa Unirii


 

Aproximativ o sută de vrânceni au protestat, aseară, la mitingul organizat în Piața Unirii din Focșani, unde au cerut demisia președintelui Traian Băsescu și a Guvernului Boc. Deși a fost foarte frig, temperatura aerului fiind de minus 11 grade Celsius, vrâncenii au scandat lozinci antiprezidențiale și antiguvernamentale.  De la microfonul stației de amplificare, oamenii și-au exprimat nemulțumirea față de dezastrul creat în România de Guvernul Boc și președintele Traian Băsescu.

Aproximativ o sută de vrânceni au protestat, aseară, la mitingul organizat în Piața Unirii din Focșani, unde au cerut demisia șefului statului și a Guvernului Boc. Temperaturile extrem de scăzute, minus 11 grade Celsius, nu au constituit un impediment pentru cei aproximativ o sută de protestatari care au venit în Piața Unirii pentru a cere demisia Guvernului Boc și a președintelui Traian Băsescu. Oamenii au scandat „Jos Bă-sescu”, „Jos Guvernul Boc”, „Alegeri anticipate!”, „Să plece din țară”. Manifestanții au purtat din nou steaguri tricolore și pancarte pe care se putea citi: „Jos Traian Băsescu”, „Demisia”, „Jos Guvernul Boc”,  „Jos mafia” și „Jos dictatorul!”. Oamenii spun că vor veni în Piața Unirii, indife-rent de cum va fi vremea, până când Traian Băsescu își va da demisia. „Când va pleca Traian Băsescu de la putere vom veni în Piața Unirii să sărbătorim, dar până atunci, indiferent dacă este cald sau frig, dacă ninge sau viscolește, venim în Piața Unirii și vom cere demisia lui Traian Băsescu și a Guvernului Boc. Nu au făcut nimic bun pentru țară doar ne-au mințit și ne-au adus la disperare”, a spus unul dintre protestatarii care vine zilnic în Piața Unirii.
Manifestanții au susținut că deși numărul celor care ies în stradă se diminuează ca urmare a frigului puternic din aceste zile, protestele nu vor înceta. „Suntem puțini, dar buni, suntem puțini, dar hotărâți, care într-adevăr vrem să se întâmple ceva bine în această țară. M-am săturat ca eu să am, ca unii să aibă și cei mai mulți dintre dumnea-voastră să nu aibă unde munci și cu ce se hrăni. Sunt foarte mulți care nu au cu ce să cumpere o jucărie la copii pentru că avem în fruntea țării un tiran, un dictator,  care a supus lui întreaga țară. Incompetența acestui Guvern ați văzut-o cu toții în aceste zile, când au murit oameni, datorită incompetenței de care au dat dovadă, datorită felului în care au făcut licitațiile pentru deszăpezirile din această țară. Au făcut buzunarele mari și pline pe spinarea noastră. Prin meseria pe care o am intru în contact cu procurori, cu judecători, cu polițiști, jandarmi și ofițeri, toți sunt în asentimentul nostru și toți îl vor jos pe Băsescu”, a declarat avocatul Didi Băjenaru.

Solidari cu locotenentul Alexandru Gheorghe

Pentru a treia seară consecutiv, protestatarii s-au declarat solidari cu locotenentul Alexandru Gheorghe din Flotila 71 Aviație, care „a dus în Piața Universității mesajul clar și concis al Armatei Române”. Mai mult, oamenii vor ca în viitoarea Constituție a României să fie prevăzut ca ministrul Apărării Naționale și ministrul de Interne să nu mai fie membri ai partidelor politice. „În 1989 am fost prezent în Piața Unirii. Acum am ieșit din nou pentru că sunt foarte multe probleme cu care ne confruntăm. Această țară a fost distrusă de Băsescu, trebuie să facem ceva ca să ne salvăm”, a declarat Mihalache Oprișan.
Protestatarii cred că ziua de ieri a marcat un alt eveniment. „Este pentru prima oară când flotila aeriană a fost ridicată în aer și nu a mai fost folosită pe post de taxi de către putere. Nu ne interesează cât este de ger. Până nu pleacă cei care ne conduc nu plecăm nici noi acasă. Åži așa suntem destui care nu reușim să ne plătim întreținerea, nu reușim să ne achităm datoriile. Åži-au bătut joc de noi de când sunt la pu-tere. Salariile au fost micșorate, tinerii nu au locuri de muncă după ce termină și câte două facultăți. Nu mai putem răbda. Cei care nu au ieșit în stradă ar fi bine să iasă pentru că este și pentru ei. Chiar și așa, puțini cum suntem, nu ne lăsăm până nu-i vedem plecați. Din țară nu trebuie să plece copiii noștri, să plece ei!”, a spus și Maria Stan.

Lumânări aprinse în semn de protest

Protestatarii vor ca începând din această seară, toți cei care vor veni să-și manifeste nemulțumirea față de actuala putere și de Traian Băsescu să vină cu lumânări pe care să le aprindă în semn de protest. „Am fost primii oameni care   i-am susținut pe protestatarii de la București și ei ne-au susținut pe noi că așa este și normal. Noi, cei din Focșani, încă mai avem o flacără aprinsă în suflet, iar guvernanții trebuie să știe că niciodată nu vom ceda, până când nu vor pleca. De mâine (sâmbătă-n.r.) vom veni cu lumânări în semn de protest. Dacă luminița nu se stinge trebuie să înțeleagă și cei care vor veni după acest Guvern, că noi, cei care suntem aici în stradă, facem o adevărată revoluție pentru oamenii capabili. Vom susține flacăra aprinsă. Vrem ca profesorii să se întoarcă în țară, ca medicii care au plecat să vină înapoi. Noi facem toate acestea pentru nepoții noștri pentru că ai noștri copii sunt robi prin străinătate și dorim ca măcar nepoții noștri să o ducă mai bine. Nu ne lăsăm până nu doborâm acest Guvern nesimțit. Acești oameni au distrus România”, a spus Costică Trandafir.

Articolul precedent
Articolul următor

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?