Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Incendiu de 500 de mii de lei


Incendiul care a cuprins vila omului de afaceri Ionel Dumitru, din Golești, joi seara, a provocat pagube de aproximativ 500 mii lei. Flăcările au distrus tot acope-rișul casei, iar pompierii s-au chinuit ore bune până au reușit să le stingă. Incendiul a fost provocat de un coș de fum.
În momentul în care pompierii au ajuns la fața locului, incendiul se manifesta cu violență la mansarda și acoperișul unei clădiri, casă de locuit și sediu de societate comercială, pe o suprafață de 500 metri pătrați. Intervenția pompierilor militari a fost îngreunată de condițiile meteorologice nefavorabile, respectiv vântul care sufla cu pu-tere.
Au ars aproximativ 500 metri pătrați din mansarda și acoperișul locuinței, scara interioară cu acces la mansardă, mobilier, articole de artizanat, haine, electrocasnice, obiecte sanitare. De asemenea, s-au deteriorat pereții casei scării și planșeul dintre etajul I și mansardă, construit din beton armat. Proprietarul a declarat că în mansardă avea depozitată arhiva societății comerciale pe care o administrează, dar și alte bunuri de valoare, respectiv tablouri, articole de artizanat, țesături, un război tradițio-nal, covoare și obiecte de mobilier vechi.
Incendiul a cuprins și un depozit, alipit locuinței. Au ars 100 metri pătrați din acoperișul acestuia, construit din lemn cu învelitoare din tablă. De asemenea, a ars și acoperișul garajului, pe o suprafață de 25 metri pătrați. În urma intervenției, care a durat aproximativ patru ore, au fost salvate bunuri în valoare de aproximativ 12.000.000 lei, iar pagubele înregistrate se ridică la 500.000 lei. Clădirea era asigurată.
La locul evenimentului s-a deplasat și o ambulanță SMURD. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat proprietarei, care avea tahicardie și stare de agitație, dar a refuzat transportul la spital.

Case arse la Vulturu și Odobești

Tot joi seara, pompierii au intervenit și în localitatea Vulturu, pentru a stinge incendiul izbucnit la proprietatea lui Dobre D. Flăcările au mistuit acoperișul locuinței, atât la nivelul etajului cât și la o extindere a parterului, bunuri aflate într-o cameră situată la etajul casei și alte bunuri de uz casnic depozitate în podul locuinței.
Åži de această dată, cauza incendiului a fost tot un coș de fum deteriorat.
Pompierii au mers și la Odobești, unde flăcările au cuprins casa lui Ionel L. A fost mistuit acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați. De asemenea, s-au deteriorat pereții casei din paiantă, dar și plafoanele camerelor de locuit. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un coș de fum amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?