Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Costume din celebre filme hollywoodiene vor fi expuse la Londra


Femei din toată lumea visează încă la minunata rochie neagră purtată de Audrey Hepburn în filmul ‘Mic dejun la Tiffany’ din 1961. Acum o vor putea admira de aproape fiindcă rochia, ca și sute de alte costume din producțiile hollywoodiene, va fi expusă din octombrie la Victoria and Albert Museum din Londra.
Cum costumele au un rol esențial în amintirea care ne rămâne de la filmele văzute, o expoziție le va fi consacrată la Londra: sute de ținute care au marcat istoria cinematografiei vor putea fi văzute de publicul amator de filme. Rochia purtată de Dorothy în ‘Vrăjitorul din Oz’ și rochia verde a personajului Scarlett O’ Hara din ‘Pe aripile vântului’ vor fi aduse la expoziție. Din istoria mai recentă, ținuta lui Meryl Streep din ‘Doamna de fier’ va figura și ea printre exponate.
Peste cinci ani au fost necesari pentru organizarea acestei incredibile expoziții. Hainele au fost aduse din lumea întreagă, fiind împrumutate de proprietari privați, muzee sau studiouri de cinema. Deborah Nadoolman Landis, care a creat haina lui Indiana Jones și vesta roșie a lui Michael Jackson din ‘Thriller’, spune că ‘expoziția va fi o ocazie unică de a-i redescoperi pe eroii principali din istoria Hollywoodului și importanța costumelor în succesul filmelor’.
Expoziția va fi împărțită în trei secțiuni care vor ‘povesti’ evoluția costumelor. Ultima secțiune va cuprinde câteva din cele mai celebre costume din istoria cinematografiei. Vor putea fi văzute ținutele personajului Roxie Hart din ‘Chicago’, ale lui Marilyn Monroe din ‘Some Like It Hot’, dar și cele ale lui Dracula, Spider-Man sau Batman. Åži evoluțiile tehnologice vor fi explorate, prin ținutele din ‘Avatar’.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?