Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Conducerea ENET susţine că nu încasează mult din cauza administratorilor


Directorul ENET, Valter Popescu, consideră că administratorii sunt vinovați de încasările slabe ale societății pe care o conduce. În opinia sa, aceștia nu își fac treaba și afișează listele de plată cu mare întârziere. Președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari (UAP), Violeta Balica, neagă acuzațiile.

Conducerea ENET se plânge că unii administratori nu își fac treaba și afișează cu mare întârziere listele cu sumele de plată la energia termică. La unele asociații, susține Valter Popescu, nu au fost afișate nici măcar listele aferente lunii noiembrie 2011! În aceste condiții, nici încasările societății de termoficare nu sunt bune.
Popescu susține că majoritatea asociațiilor de proprietari, care se află în această situație, sunt membre ale Uniunii Asociațiilor de Proprietari (UAP). „Sunt asociații de proprietari care nu au afișat listele de plată nici măcar pe luna noiembrie. Acum trebuiau afișate pentru luna decembrie. În aceste condiții, cum să recuperăm noi banii de la abonați?”, întreabă directorul ENET.
De cealaltă parte, președintele UAP, Violeta Balica, susține că Popescu este „în eroare” și că listele pe luna decembrie au fost afișate încă de săptămâna trecută. „Probabil că nu are informațiile verificate domnul Popescu. Singura asociație de proprietari care s-a aflat în această situație a fost cea al cărei administrator este acum cercetat penal. Noi chiar am fost harnici în această lună și putem spune că am afișat încă din 17-18 ianuarie factura lunii decembrie”, susține Violeta Balica.
Președintele UAP arată că sunt cazuri în care listele sunt rupte de diverse persoane, din diferite motive. „Este posibil ca cineva, din rea voință, să rupă aceste liste. Ori vor să le ia acasă, ori nu vor ca vecinii să știe că au datorii mari la ENET. Dacă merge la administrator sau vine la sediul UAP, omul află imediat cât are de plătit”, susține Balica.
Pe alocuri, și conducerea ENET este de acord cu această afirmație. Purtătorul de cuvânt al societății de termoficare, Cristina Gavrilă, recunoaște că sunt cazuri în care se rup listele. „E adevărat că se rup listele. În primul rând se rup cele care au precizate și restanțele. Însă, sunt și asociații care nu au reușit să afișeze până în prezent luna noiembrie”, a spus Cristina Gavrilă.

14 milioane de euro în plus, pentru modernizarea ENET

În tot acest timp, conducerea ENET face pași importanți pentru a implementa în condiții bune proiectul de modernizare a sistemului de producere și  furnizare a energiei termice. Lunea trecută, Valter Popescu a mers la București pentru a purta discuții în privința suplimentării fondurilor pentru reabilitare. Este vorba despre 14 milioane de euro, ce vor fi cheltuiți pentru realizarea recirculării apei calde în toate zonele Focșaniului. „Am avut o șe-dință de informare la AM POS Mediu privind stadiul derulării suplimentării fondurilor europene pentru terminarea proiectelor de termoficare. Urmează să elaborăm un caiet de sarcini, studiu de fezabilitate și proiectul de execuție pentru rețelele termice. Prioritatea este pe rețelele de distribuție, puncte termice, recircularea apei calde prin schimbarea conductelor vechi cu unele noi”, a afirmat Popescu.
Investiția ar trebui finalizată până în 2015, însă directorul ENET precizează că cel mai probabil, va fi gata mai devreme. Vechea centrală a fost deja demolată, iar în primăvară începe construcția celei noi. 

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?