Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Furnizorii de gaze cer majorarea preţurilor pentru consumatorii industriali


Asociația Companiilor de Utilități în Energie (ACUE), care reunește distribuitori și furnizori de electricitate și gaze naturale, cere o nouă majorare a prețurilor achitate de consumatorii industriali de gaze, în trimestrul al patrulea, după ce tarifele acestora au urcat cu 10% la 1 iulie.
„Pentru siguranța în furnizare în perioada sezonului rece, având în vedere că furnizorii nu mai pot acumula alte pierderi financiare, membrii ACUE consideră că autoritățile trebuie să adopte noi măsuri în ce privește majorarea prețurilor gazelor naturale la consumatorii non-casnici, începând cu trimestrul al patrulea al anului 2011”, se arată într-un comunicat al asociației.

Majorarea prețurilor cu 10%, în iulie, a condus doar la stoparea creșterii pierderilor furnizorilor de gaze, conform sursei citate. Reprezentanții ACUE menționează că au avut o întâlnire, la 22 iulie, cu delegația FMI, și că liberalizarea pieței de energie electrică și gaze naturale, solicitată de instituția financiară internațională, trebuie făcută „prin măsuri acceptabile și suportabile” de către populație și operatorii economici.
În privința pieței de electricitate, ACUE susține că Guvernul nu a luat măsuri concrete și ferme pentru plata datoriilor de peste 1,9 miliarde de lei ale CFR către furnizorii de energie electrică.

ACUE a fost înființată în 2007, printre membrii fondatori numărându-se companii deținute de grupurile E.ON (Germania), CEZ (Cehia) și Enel (Italia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?