Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Marian Oprişan: Traian Igaş este un mincinos


Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, a declarat că ministrul de Interne, Traian Igaș este un mincinos când afirmă că președintele PSD, Victor Ponta, ar fi fost huiduit în Piața Unirii din Focșani, la manifestările din 24 ianuarie.
Oprișan s-a declarat consternat de declarațiile făcute de Traian Igaș, care deși a fost invitat la manifestările de la Focșani, împreună cu toți membrii Guvernului, nu a participat la evenimente. Oprișan a arătat că niciun membru al Guvernului României nu a fost prezent pe 24 ianuarie la evenimentele de la Iași sau Focșani.
Liderul PSD a afirmat că Traian Igaș a reușit ca prin declarația sa, „să mânjească o zi sfântă a românilor și în special a vrâncenilor”. „Tocmai de aceea sunt oripilat de tentativa ordinară de manipulare, prin care ministrul de Interne încearcă să acrediteze ideea falsă, cum că liderii opoziției ar fi fost huiduiți la Focșani, de vrânceni. Vorbim aici despre acel ministru de Interne care a dispus percheziții corporale asupra protestatarilor din România și reprimarea manifestațiilor pașnice, nefiind capabil să-i aducă în  fața justiției pe cei care au produs violențele și care, ca și la Focșani de 24 ianuarie, erau în fapt agitatorii PDL-ului. Un asemenea demnitar al PDL a reușit ca prin declarația sa, să mânjească o zi sfântă a românilor și în special a vrâncenilor, 24 ianuarie”, a declarat Marian Oprișan.
Acesta a afirmat că deține informații certe că PDL a adus aproximativ 150-200 de oameni, în Piața Unirii din municipiul Focșani, care au avut consemn să fluiere. „Capii lumii interlope din comuna Tulnici, membri ai PDL, și «fluierași» aduși de la Galați și Brăila au dus la îndeplinire scenariul. Iată cum reprezentanții PDL au făcut tot ce au putut pentru a murdări ziua de 24 ianuarie, printr-o încercare josnică de manipulare a opiniei publice, care arată gradul de disperare a pedeliștilor, vehement contestați în stradă în aceste zile! Sunt revoltat să constat că, după 20 de ani de democrație, ministrul de Interne al țării mele are ca sarcină urmărirea cu atenție a programului familiei liderului PSD Victor Ponta și probabil și al familiilor altor lideri ai opoziției, așa cum se întâmplă din păcate în ultimii ani, în loc să își facă treaba pentru care românii îi plătesc salariul la minister”, a afirmat Marian Oprișan.

Marian Oprișan cere demisia ministrului de Interne

Liderul social democrat crede că ministrul PDL de Interne ar trebui să fie mai preocupat de faptul că o lege profund antidemocratică, inițiată de el – privind comasarea alegerilor – a fost declarată neconstituțională. Prin urmare, Marian Oprișan afirmă că ministrul Traian Igaș ar trebui să-și dea demisia din funcție. „Prin urmare, îi recomand să se ia de mână cu un alt «ilustru» specialist în drept constituțional, primul-ministru Emil Boc, și să meargă în Piața Universității din București unde, după ce ascultă cu atenție ce strigă strada, împreună, să își dea demisia. Pentru că, în cazul în care nu au fost informați, în România, oamenii strigă «Jos Guvernul Boc»”, a mai afirmat vicepreședintele PSD, Marian Oprișan.

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?