Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Siguranţa cetăţeanului, obiectivul ATOP


Planul strategic al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) pentru anul 2012 urmărește îmbunătățirea siguranței cetățeanului, asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri, reducerea impactului criminalității organizate și îmbunătățirea calității serviciilor publice.
Membrii ATOP au participat ieri, la sediul Consiliului Județean, la prima ședință pe acest an. Au fost prezentate Planul Strategic al ATOP pe 2012 și sinteza activităților desfășurate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea în anul 2011. „Anul trecut, la nivelul IPJ, s-a urmărit dezvoltarea capa-cității de acțiune în sistem integrat a structurilor polițienești pentru asigurarea unui climat de siguranță civic, întărirea dispozitivelor de poliție rutieră în scopul reducerii numărului accidentelor de circulație, dar și eficientizarea activității poliției prin sistemul informatizat de culegere și valorificare a informațiilor. De asemenea, s-a urmărit și intensificarea activităților pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, dezvoltarea capacității instituționale și operaționale a poliției de investigare a fraudelor și temporizarea infracțiunilor de natură judiciară”, se arată într-un comunicat al ATOP. 
Ca urmare a acțiunilor desfășurate de efectivele IPJ în 2011, criminalitatea sesizată s-a redus cu 7% comparativ cu anul precedent.
Au fost înregistrate scăderi la infracțiunile sesizate contra persoanei, de la 1.907, în 2010, la 1.415, în 2011.
De asemenea, în colaborare cu Direcția Silvică și ITRSV Focșani au fost organizate și executate 5.714 acțiuni și controale, în urma cărora au fost aplicate 1.319 sancțiuni și s-a confiscat cantitatea de 1.881,576 metri cubi material lemnos. În ceea ce privește siguranța traficului rutier, IPJ stă cel mai bine la nivel național, cu o reducere a numărului de persoane decedate cu 41%. Este pe locul al doilea în ceea ce privește numărul accidentelor rutiere grave, care a scăzut cu 19%  în 2011.   

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?