Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Baroul Vrancea are un nou decan


Avocatul Ioan Ioanovici este, de ieri, noul decan al Baroului Vrancea. Åžedința avocaților, turul II, a fost „aprinsă”, unii dintre ei recunoscând că s-au comportat ca o… „turmă de oi care își caută conducătorul”. În cele din urmă, votul s-a desfășurat civilizat, fără incidente. 
Mai bine de jumătate dintre avocații Baroului Vrancea prezenți ieri în sala de ședințe a Tribunalului Vrancea pentru a-și alege decanul, i-au acordat încrederea fostului prodecan Ioan Ioanovici. 75 de voturi a obținut acesta, în timp ce contracandidatul său, avocatul Gabriel Nicolae, a obținut 52 de voturi. Un singur vot a fost declarat nul. „În momentul de față avem un  program, prin care ne-am propus să îmbunătățim calitatea asistenței avocațiale. Vom merge pe programul de pregătire cu înalți profesori universitari. Vom avea un dialog cu conducerea Tribunalului Vrancea, a Judecătoriei Focșani și a unităților de Parchet cu privire la îmbunătățirea relației avocaților cu judecătorii, procurorii și polițiștii, astfel încât actul de justiție să se poată realiza cu respectarea strictă a legii”, ne-a spus noul decan Ioan Ioanovici. În cadrul aceleiași ședințe, au mai fost aleși și membrii Comisiei de cenzori, respectiv avocații Maria Bobârnac, Maxim Luca și Geta Banu. Din Comisia de Disciplină vor face parte Magda Mălinoiu, Cristina Bunea și Gheorghe Voinea, membră a Comisiei Superioare de disciplină rămânând Mariana Roman. Reprezentant la Congresul Avocaților este Dorin Filote.

„Alo! Alo!”, liniște în turmă!

Ca și la primul tur, ședința a debutat ca la circ, cu fluierături, strigăte și vocife-rări. Unii dintre avocați nu au găsit un mod mai elegant de a face liniște în sală, decât să își fluiere colegii, în timp ce un altul îl imita cu succes pe „răposatul”, strigând „Alo! Alo!”. Toată lumea vorbea în același timp, iar unul dintre avocați a propus reluarea alegerilor „da capo al fine”. În funcție de interese, unii au fost pro, alții contra. Prin urmare, au început cuvântările. Exact ca în clasa I, unii avocați și-au pârât colegii că nu salută. Avocata Maria Bobârnac a luat apoi cuvântul și a propus ca cheltuielile Baroului, care depășesc o mie de lei, să nu se mai facă fără votul Adunării Generale. Altă rumoare în sală, unii avocați fiind de acord, alții nu. Propunerea a fost făcută în urma unor zvonuri, potrivit cărora s-ar dori achiziționarea unor calculatoare la prețuri foarte mari, iar o parte din bugetul alocat ar urma să ajungă în cu totul altă parte decât la cei de la care se achiziționează bunurile. Spre finalul adunării, când s-a trecut la vot, spiritele s-au liniștit, iar procesul de votare a fost civilizat. Buletinul de vot a cuprins numele celor doi candidați rămași în cursă, respectiv Ioanovici și Nicolae.
Pe 16 decembrie 2011, a fost ales consiliul Baroului, care este format din avocații Ion Bratu, Victor Plugaru, Constantin Plugaru, Florea Ciortan, Codruț Balaș, Cătălin Sava și Amelia Coman. Codruț Balaș este și prodecanul Baroului Vrancea. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?