Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Bibliotecarii se instruiesc în domeniul IT


Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” organizează  cursuri cu  bibliotecarii din localitățile în care a fost implementat programul Biblionet. Este vorba de 14 comune și municipiul Focșani.
Astfel, Centrul de Formare Profesională al Bibliotecii Județene va instrui 30 de bibliotecari din Focșani, Dumitrești, Vârteșcoiu, Vulturu, Mera, Vidra, Paltin, Străoane, Gugești, Garoafa, Movilița, Å¢ifești, Pufești, Andreiașu de Jos și Câmpuri. Ei vor participa la cursuri IT și de gestionare a Centrelor de Internet pentru Public, aceștia fiind împărțiți în grupe de câte 10 persoane. Fiecare curs va dura o săptămână, formatori fiind Margareta Tătăruș și Nicoleta Oprișan, traineri din cadrul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.
Potrivit reprezentanților Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”, 14 biblioteci publice comunale din județul Vrancea vor fi dotate cu 50 de calculatoare și echipamente IT, iar Biblioteca Județeană va primi, la rândul ei, 19 calculatoare noi și echipamente IT, care vor fi distribuite celor trei secții. Este vorba de Sala Internet, Secția pentru copii și tineret și Filiala Sud. „Cursurile au ca scop dezvoltarea profesională a bibliotecarilor publici din România, în scopul oferirii unor servicii mo-derne, bazate pe IT, comunității deservite. Dotarea acestor biblioteci cu echipamente și instruirea bibliotecarilor în cadrul acestui program național au fost posibile cu spriji-nul autorităților locale, tocmai pentru a oferi oamenilor, de orice vârstă, servicii de bună calitate, rapide și eficiente”, a precizat Margareta Tătăruș, formator al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?