Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Coşuri de evacuare a fumului în flăcări


Un coș de fum amplasat necorespunzător față de materiale combustibile, a provocat, duminică, un incendiu în satul Văleni, din comuna Străoane, la proprietatea Anicăi A.. Cei care au acționat pentru stingerea flăcărilor au fost pompierii de la Panciu, care au mers la fața locului cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Ei au fost ajutați de voluntarii de la Străoane. În urma incendiului a ars acoperișul casei, confecționat din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de 60 metri pătrați, și s-au degradat tavanele încăperilor, confecționate din paiantă, pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină pentru a lichida două incendii, izbucnite la coșurile de fum ale locuințele unor cetățeni din Ruginești și satul Lămotești, comuna Milcovul. La sosirea forțelor de intervenție la fața locului s-a constatat, în ambele cazuri, că ardea funinginea depusă pe interiorul coșului de evacuare a fumului.
Din fericire, nu s-au înregistrat pagube materiale, dar pentru a preîntâmpina evenimente similare, care pot ușor degenera și se pot transforma în adevărate tragedii, pompierii reamintesc cetățenilor să verifice coșurile și canalele de evacuare a fumului, să le curețe periodic și să elimine eventualele fisuri sau alte defecțiuni. Totodată, trebuie acordată atenție izolației acestor elemente de evacuare a fumului, care trebuie realizată corespunzător față de materialele combustibile, dar și verificată și refăcută periodic.

Tot duminică, pompierii de la Podul Turcului, județul Bacău, au intervenit în localitatea Costișa, comuna Tănăsoaia, pentru a lichida un incendiu izbucnit la proprietatea Rodicăi F. Au ars tavanul unei camere, confecționat din lemn, pe o suprafață de 15 metri pătrați, obiecte de mobilier și articole textile aflate în încăpere. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un jocul copiilor cu focul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?