Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Condamnare atacată cu recurs


Părinții militarului păncean Ionuț Toma, care și-a pierdut viața în urmă cu un an, într-un accident de circulație, au atacat cu recurs sentința  Judecătoriei Panciu, prin care Bogdan Cosmin Poede, șoferul vinovat de producerea evenimentului rutier, a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare. Primul termen al recursului a fost stabilit pentru data de 8 februarie.
Încă de la pronunțarea sentinței de la Panciu, în luna octombrie 2011, familia Toma s-a declarat nemulțumită de verdictul magistraților, susținând că pedeapsa primită de Poede este mult prea mică în raport cu gravitatea faptei, care a avut drept consecință moartea unicului lor fiu, în vârstă de 24 de ani.
Reamintim că accidentul în care a murit Ionuț Toma a avut loc în noaptea de 21/22 ianuarie 2011, în jurul orelor 2.00. Din cauza carosabilului umed și a vitezei neadaptate la condițiile de drum, autoturismul în care se aflau Bogdan Cosmin Poede și prietenul său, Ionuț Toma, a pătruns pe contrasens, a intrat în co-liziune cu un copac de pe marginea drumului și s-a răsturnat pe cupolă. În urma coliziunii, Ionuț Toma a suferit o fractură cervicală și a decedat pe loc, iar Bogdan Poede s-a ales cu doar câteva răni ușoare.
Cu ocazia cercetărilor, procurorii au stabilit că Poede este vinovat de comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere pe drumurile publice a unui autoturism având numere de înmatriculare false. Pe parcursul anchetei, Bogdan Poede a negat, în permanență, că el ar fi fost la volanul mașinii, încercând să dea vina pe prietenul său, Ionuț. Cu toate acestea, la proces, el și-a schimbat declarația, a recunoscut faptele și a beneficiat de reducerea cu o treime a pedepsei prevăzută de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?