Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Alimentarea cu apă a satului Ciolăneşti, finalizată în 2011


Autoritățile locale din Fitionești speră ca anul viitor locuitorii satului Ciolănești să aibă apă potabilă la robinete. Primarul din Fitionești, Iordache Cazacu, a declarat că, deși lucrările la sistemul de aducțiune au început de doar câteva săptămâni, până la această dată lucrările au fost realizate în proporție de peste 40 la sută. De acest sistem vor beneficia peste 300 de locuitori ai satului Ciolănești. Valoarea proiectului de alimentare cu apă este de 1,4 milioane lei.

Primarul din Fitionești, Iordache Cazacu, a declarat că până la această dată lucrările au fost realizate în proporție de peste 40 la sută și speră ca în 2011 să fie finalizată investiția. „Deși acest proiect are ca termen de execuție doi ani de zile de la data începerii lucrărilor, sper ca anul viitor să bem apă de la această aducțiune. În numai două săptămâni, constructorul a reușit să realizeze peste 40 % din această lucrare”, a precizat primarul din Fitionești. Iordache Cazacu a mai susținut că licitațiile electronice reprezintă cea mai bună variantă pentru ca „firmele cele mai competente să câștige lucrările scoase la licitație de autoritățile locale”.
Mai mult, edilul spune că această investiție este benefică și pentru locuitorii comunei care au rămas fără serviciu, patru dintre aceștia fiind angajați cu carte de muncă de către firma Grafitti SRL Brăila, cea care a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor.

Ultimul sat fără alimentare cu apă

Odată cu realizarea acestui sistem de alimentare cu apă, toate satele comunei vor be-neficia de alimentare cu apă la standarde europene. „Realizarea alimentării cu apă este un vis mai vechi al oamenilor din Ciolănești. În acest sat există 137 de gospodării iar oamenii sunt obligați să care apă din alte localități. Este un proiect inițiat de mine, inițial pe măsura 322, dar, probabil din cauza culorii politice, nu a fost aprobat. Atunci am încercat prin HG 577 și am reușit să obținem finanțare”, a explicat primarul Iordache Cazacu.

Locuitorii satului Ciolănești din comuna Fitionești vor beneficia de un sistem modern de alimentare cu apă. În acest sat locuiesc 137 de familii care au ca sursă de apă doar o fântână, plină de nămol după ultimele inundații din acest an. Sistemul de alimentare cu apă va fi realizat printr-un proiect depus în baza HG 577 din 2007, pentru aprobarea Programului privind pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apă a satelor, conectarea satelor la rețeaua de electrificare și la rețelele telefonice. Valoarea proiectului de alimentare cu apă ce va fi realizat la Ciolănești este de 1,4 milioane lei, fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?