Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Lăsaţi valorile să fie valori!


A demisionat Raed Arafat. La toate televiziunile și în toate ziarele este dezbătut acest subiect. Spre bucuria mea, majoritatea jurnaliștilor dau dovada de coloană vertebrală în tratarea acestui subiect. Din păcate sunt și jurnaliști care dau dovadă de o doză mare de cinism. Azi dimineață răsfoiam presa centrală, când am dat de o publicație pe care, sinceră să fiu, o respectam. De data aceasta, titlul din deschidere m-a șocat. Citez „Fața neștiută a lui Raed Arafat. Ambulanțele SMURD, o miză de zeci de milioane de euro”.
În cadrul articolului se relata cum majoritatea licita-țiilor pentru dotarea ambulanțelor SMURD au fost câștigate de firma unui prieten bun de a lui Arafat și multe altele. Am început să tremur de furie, iar prin minte îmi treceau tot felul de întrebări. De ce? De ce se aruncă cu noroi într-un om care a revoluționat sistemul medical de urgență și, implicit, a salvat mii de vieți? De ce acest articol a fost publicat acum, la doar o zi după demisia lui Arafat, și nu înainte. De ce se încearcă să se distorsioneze imaginea unui om, care deși nu este român, a făcut mai multe pentru țara aceasta decât oricare contemporan de-al nostru? Acest articol este, din punctul meu de vedere, o încercare de denigrare a profesionistului Arafat, după ce s-a văzut că toate lumea îl susține, pe bloguri, pe rețelele de socializare etc. Chiar și la varianta on-line a articolului, 90% din sutele de comentariile postate de cititori au fost Pro Arafat.
Cu toții îl stimează pe Arafat. Mai puțin pedeliștii. El sunt singurii care nu il susțin, ba chiar îl atacă. Se pare că în guvernarea portocalie e la fel ca-n comunism. Cine nu e cu ei, e împotriva lor și trebuie să plătească.
Mă întreb dacă SMURD-ul va fi scânteia care va aprinde simțirile românilor, astfel încât aceștia să reacționeze! În număr cât mai mare!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?