Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Pompierii verifică bisericile şi mănăstirile


Personalul Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea controlează lăcașele de cult din județ. Verificările au drept scop prevenirea situațiilor de urgență, care s-ar putea produce pe timpul oficierii slujbelor religioase. Această acțiune se desfășoară la aproximativ 30 de biserici și mănăstiri, înaintea sărbătoririi Bobotezei și Sfântului Ioan.
Pompierii verifică căile de acces și evacuare, existența mijloacelor de primă intervenție pentru stingerea incendiilor și starea acestora, sistemele de încălzire locală, instalațiile electrice și modul de exploatare a acestora.
Preoții și perso-nalul neclerical sunt instruiți cum să prevină situațiile de urgență, dar și cum să acționeze în cazul produ-cerii acestora. „Astfel, accesul în lăcașele de cult se va face cu respectarea capacității de ocupare a acestora, în scopul evitării producerii unor evenimente nedorite și pentru a asigura evacuarea credincioșilor în condiții optime. Parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase se va face astfel încât să nu se blocheze căile de acces. De asemenea, pe durata serviciului religios, ușile se vor menține în permanență deschise; în condițiile unui număr foarte mare de participanți se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber. Pentru depunerea lumânărilor aprinse se asigură amenajarea unor locuri speciale, în exteriorul lăcașului de cult și la distanțe de siguranță față de construcții, vegetație, arbori etc., de preferință în tăvi metalice umplute cu nisip”, recomandă locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?