Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Şcoli lăsate în paragină de incompetenţa pedelistă


Primarul comunei Cîrligele, Åžtefan Moscu, acuză guvernanții de incompetență și rea voință, deoarece refuză sistematic să aloce fonduri pentru reabilitarea școlilor din Bonțești și Dălhăuți. Acestea au intrat  într-un  program de reabilitare în 2007, însă au fost executate doar 17% din lucrările necesare. Din aceste motive, cele două școli au fost transformate din școli cu clasele I-VIII în școli cu clasele I-IV, în care elevii învață simultan într-o singură clasă.

Åžcolile din Bonțești și Dălhăuți, comuna Cîrligele, au intrat într-un  program de reabilitare în 2007, an în care au și demarat lucrările. După ce la putere a venit PDL, alocațiile financiare la cele două școli au fost sistate. Ele se află și în acest moment în stadiul de șantier în ciuda demersurilor făcute de autoritățile locale, dar și de directorul coordonator al școlilor din Cîrligele. Primarul comunei Cîrligele, Åžtefan Moscu, acuză guvernanții de incompetență și rea voință, deoarece refuză sistematic să aloce fonduri pentru reabilitarea școlilor din Bonțești și Dălhăuți. „Am făcut zeci de demersuri la Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ) pentru a aloca bani pentru continuarea lucrărilor la școlile din Bonțești și Dălhăuți, dar nu a fost alocat nici măcar un leu. Sunt lucrări începute din 2007 și nu numai că nu au fost finalizate în cinci ani, dar nici măcar nu au mai continuat. Noi, la nivel local, am reușit ca în doar trei luni și jumătate să construim o grădiniță de la zero și să o dotăm cu mobilier și aparatura necesară, iar Guvernul Boc nu a vrut să dea niciun ban pentru lucrări pe care nici măcar nu le-am cerut noi, autoritățile locale”, a afirmat primarul Åžtefan Moscu.

„Toate resursele țării se alocă pe criterii politice, discreționar”

Primarul din Cîrligele a susținut că lăsarea celor două școli în paragină, fără bani pentru reabilitare, arată dezinteresul și incompetența Guvernului Boc în a rezolva problemele românilor. „Nu se alocă bani pentru  terminarea lucrărilor la cele două școli și nici pentru alte investiții pentru că nu sunt primar PDL. Este posibil ca forțe locale pedeliste să fi cerut ca guvernanții să nu dea bani la aceste investiții. Acest Guvern Boc alocă banii numai pe criterii politice! Ești primar PDL ai bani cu nemiluita, ești primar PSD nu primești niciun leu. Aceasta este formula după care se ghidează guvernarea pedelistă fără a ține cont de faptul că cei care suferă cel mai mult sunt românii, oamenii de rând. Toate resursele țării se alocă pe criterii politice, discreționar”, a acuzat primarul Åžtefan Moscu. Acesta a arătat că, în 2011, nu s-au alocat sume de la Guvern pentru continuarea lucrărilor. Pentru a nu-i lăsa pe elevi în stradă, primăria a amenajat o sală de clasă cu fonduri de la bugetul local.

Ministerul Educației refuză să aloce bani

Contactat de reporterii noștri, șeful ISJ Vrancea, Iordache Bostan, a declarat că a trimis o adresă la Ministerul Educației prin care a solicitat bani pentru școli, dar nu a primit niciun răspuns. „Sunt mai multe școli care au nevoie de bani, am luat la cunoștință despre situația acestora. Noi am trimis la Ministerul Educației, solicitare prin care am cerut fonduri pentru mai multe unități școlare din județ. Nu a venit nici un ban. Decizia cu privire la primirea ba-nilor pentru școli nu stă la inspectorul general, din păcate”, a susținut Iordache Bostan inspectorul general al ISJ Vrancea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?