Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Bărbaţii preferă brunetele, dar agaţă de preferinţă blonde


Cercetători de la Universitatea Westminster au făcut un mic experiment pentru a determina atractivitatea unei femei în funcție de culoarea părului. Ei au trimis în trei baruri londoneze o blondă, o brunetă și o roșcată și au observat câți bărbați le-au abordat.
Le-au cerut apoi acestora să evalueze atractivitatea și inteligența tinerelor. Potrivit rezultatelor apărute în ‘Scandinavian Journal of Psychology’, cei mai mulți bărbați au abordat blonda – 60 în total. Bruneta a atras atenția unui număr de 42 de bărbați, iar roșcata a fost ‘agățată’ de 18. Însă, când au fost întrebați care este cea mai atrăgătoare și mai inteligentă, cei mai mulți au răspuns că bruneta.
Autorul studiului, Viren Swami, consideră că asistăm la o reașezare a idealului feminin. ‘În anii 1960 și 1970, Jackie Kennedy reprezenta pentru mulți un ideal de frumusețe. Apoi, în anii 1980 – 1990, blondele au avut din nou succes. Mitul blondei prostuțe a devenit dominant’, spune Swami.
Atunci, de ce bărbații abordează blondele dacă preferă brunetele? Potrivit lui Viren Swami, bărbații le percep pe blonde ca fiind mai accesibile și mai puțin susceptibile  să-i refuze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?