Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Carne de vier într-un supermarket


Un supermarket din Focșani a fost sancționat de comisarii de la Protecția Consumatorilor, săptămâna trecută, în urma depunerii unei sesizări care reclama prezența în rafturi a unei cantități de carne cu aspect și miros ciudat. În urma verificărilor, s-a constatat că era vorba despre carne de vier (porc necastrat – n.r.).
Un alt supermarket a fost amendat ieri, cu cinci mii lei, de către comisarii de la Protecția Consumatorilor pentru nereguli în comercializarea produselor. Sancțiunea a fost aplicată în urma controalelor derulate de echipele mixte de la Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul de Poliție. Verificările au vizat marile supermarket-uri din municipiu, dar și două restaurante.
Potrivit reprezentanților Protecției Consumatorilor, principalele probleme constatate au constat în diferențe între prețul afișat la raft și cel de la casa de marcat pentru produse precum Chec din import. De asemenea, au fost găsite la comercializare sortimente de alimente pe bază de lapte și grăsimi vegetale, așa numitele produse tip „înlocuitori de brînză” poziționate între sortimentele de brânză. În această situație, consumatorul mediu avizat poate achiziționa înlocuitorul de brânză drept brânză propriu-zisă. De asemenea, la produsul spumant Zarea nu era afișat prețul de comercializare. Acesta era amplasat între alte sortimente de băuturi îmbuteliate în același tip de ambalaj, dar la prețuri mult mai mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?