Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Vrâncenii au petrecut Revelionul în Piaţa Unirii


Mii de vrânceni au petrecut Revelionul în Piața Unirii din Focșani la spectacolul organizat de Consiliul Județean Vrancea, la inițiativa președintelui Marian Oprișan. Petrecerea de la cumpăna dintre ani a debutat în jurul orei 19.00, când pe scena amplasata în Piața Unirii au urcat artiștii Ansamblului Folcloric „Å¢ara Vrancei”. Au urmat RO-Mania, Mandinga, Distinto, Guess Who, Bordo, T-Funky Fresh și No Mercy. La momentul zero al trecerii dintre ani a avut loc un moment festiv la care s-au adăugat un superb foc de artificii și flăcări FX pe scenă. ” Sper ca din ce în ce mai mulți români din țară, dar și cei de peste hotare, să realizeze că pentru a ne fi mai bine trebuie, înainte de orice, să facem alegerile cele mai bune! Speranța și încrederea sunt sentimentele cu care încep acest nou an”, le-a transmis președintele Consiuliului Județean, Marian Oprișan vrâncenilor.

Vrâncenii care au petreacut Revelionul în piața Unirii din Focșani au avut parte de muzică de cea mai bună calitate și pentru toate gusturile. Spectacolul a durat aproximativ șapte ore iar pe scenă au urcat Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”, RO-Mania, Mandinga, Distinto, Guess Who, Bordo, T-Funky Fresh și No Mercy. Trecerea în noul an s-a făcut pe ritmurile formației No Mercy. Cea mai mare concentrare de persoane a fost prezentă în Piața Unirii aproape de miezul nopții, moment în care platoul dar și bulevardul Unirii a fost plin de vrâncenii care au dorit să petreacă în aer liber, alături de artiștii preferați, dar și pentru a admira focul de artificii. Majoritatea celor prezenți au avut la ei și tradiționala șampanie pe care au deschis-o la miezul nopții pentru a ciocni un pahar alături de cei dragi.
Deși temperatura a fost destul de scăzută, petrecăreții au găsit modalități să rămână până la final spectacolului. Unii dansau în ritm cu muzica, alții pur și simplu pentru a se încălzi. Copiii au fost cei mai încântați de petrecerea oferită de Revelionul 2011. Micuții alergau prin Piața Unirii, se zbenguiau și cântau alături de artiștii preferați.

Focul de artificii, atracția nopții

Ultimile minute ale anului 2011 au fost petrecute de miile de vrânceni urmărând un superb joc de flăcări FX care a fost proiectat în Piața Unirii, sistem adus din Marea Britanie special pentru cumpăna dintre ani. Ultimile zece secunde ale anului trecut au fost cronometrate în sens invers pe trei panouri uriașe, vrâncenii numărând cu glas tare până la momentul zero, momentul intrării în noul an. Intrarea în 2012 a fost întâmpinată cu multă șampanie, chiote de bucurii, îmbrățișări și urări de „La Mulți Ani!”. Noul an a fost întâmpinat de un superb foc de artificii care a durat aproximativ 15 minute. Vrâncenii prezenți în Piața Unirii declarându-se mulțumiți și încântați de combinația de culori și milioane de steluțe rezultate din focul de artificii. Deși previziunile față de un an mai bun sunt destul de rezervate, majoritatea vrâncenilor prezenți în piață privesc cu încredere și speranță în  noul an. „Sunt alături de familie, suntem sănătoși, avem o șampanie cu care întâmpinăm noul an. Ce putem să ne dorim mai mult? Suntem încrezători că 2012 va fi mai bun, deși toate previziunile arată contrariul. Sper să ne ajute Dumnezeu ca anul 2012 să ne aducă o schimbare în bine”, ne-a spus Alexandru, un tânăr din Focșani care a ținut ca împreună cu familia sa să petreacă Revelionul în Piața Unirii. 

2012, un an al speranței și al încrederii

La cumpăna dintre ani, a fost citit și mesajul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care le-a le-a urat tuturor vrâncenilor, aflați acasă sau în străinătate, sănătate și fericire! „Transmit un gând bun tututor celor care au ales să se bucure de trecerea dintre ani în frumoasa noastră Piață a Unirii din municipiul Focșani, dar și celor care petrec Revelionul alături de cei dragi, în alte locuri. Nu în ultimul rând vreau să le transmit o urare călduroasă și vrâncenilor care sunt plecați la muncă în toate colțurile lumii”, le-a transmis șeful administrației județene vrâncenilor.

„Cred că 2012 poate aduce schimbarea atât de necesară acestei țări”

În mesajul său, Marian Oprișan a spus că trebuie să avem speranță și încredere că anul 2012 va fi unul mai bun decât cel care a rămas în urmă. Președintele Consiliului Județean speră ca anul acesta „dezbinarea dintre oameni să dispară, iar românii să-și recapete speranța că lucrurile se pot schimba în bine pentru ei și pentru familiile lor”. „Stă în puterea noastră, a tuturor, să facem viața mai bună, iar eu cred, cu sinceritate, că 2012 poate aduce schimbarea atât de necesară acestei țări. Sper ca din ce în ce mai mulți români din țară, dar și cei de peste hotare, să realizeze că pentru a ne fi mai bine trebuie, înainte de orice, să facem alegerile cele mai bune! Speranța și încrederea sunt sentimentele cu care încep acest nou an. Îmi doresc ca în această seara să pășim cu toții în 2012 însoțiți de aceste sentimente nobile: speranță și încredere! De asemenea, doresc vrâncenilor mei dragi ca pe tot parcursul anului 2012 să fie sănătoși, fericiți și înconjurați de cei dragi”, le-a mai transmis Marian Oprișan vrâncenilor. Åžeful administrației județene i-a asigurat pe cetățenii județului că se va lupta pentru binele vrâncenilor. „În ceea ce mă privește, vă asigur, așa cum o fac la fiecare început de an, că îmi voi dedica toată priceperea și puterea de muncă pentru binele acestei comunități, pentru binele vrâncenilor pe care nu am încetat, nici o clipă, să îi pun pe primul loc! Primul loc în inima mea și în gândurile mele. Fie ca în acest an adevărul și dragostea să învingă minciuna și ura! La mulți ani 2012!”, se arată în finalul mesajului transmis de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?