Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Subcomisarul Candea, de la Poliţia Rutieră, a condus băut


Subcomisarul Cătălin Candea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea, ar putea fi dat afară din poliție. Asta pentru că era băut în seara zilei de 24 noiembrie, când a fost implicat într-un accident rutier.
Surse oficiale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea spun că rezultatele alcoolemiei acestuia au venit vinerea trecută și, potrivit analizelor, polițistul a consumat alcool înainte de producerea accidentului. Omului legii i-au fost recoltate două probe de sânge, iar rezultatele au fost de 0,90, respectiv 1,10 grame la mie alcool pur în sânge. Subcomisarul Cătălin Candea nu a vrut să comenteze rezultatul testării. „Nu am ce să spun. Mergeți la Biroul de presă”, ne-a recomandat acesta.
Cercetările în cazul subcomisarului sunt efectuate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Galați. Procurorul Marcel Codiță, purtătorul de cuvânt al PCA Galați, ne-a spus, ieri, că dosarul este la mapă și urmează a fi repartizat unui procuror.
Åžeful IPJ Vrancea, comisarul șef Ionel Popescu, a confirmat alcoolemia. El a adăugat că o decizie în cazul polițistului va fi luată la finalul anchetei. „Dosarul este la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați și în funcție de ce vor decide domnii procurori, se vor lua măsurile care se impun”, a spus comisarul șef Popescu.
Subcomisarul Cătălin Candea este acum la mâna procurorilor. Dacă aceștia nu-i vor prelungi dovada, în baza căreia are voie să conducă, lui îi vor fi trasate sarcini și nu va mai ieși în trafic.

A intrat cu mașina într-o casă

Reamintim că în seara zilei de 24 noiembrie, o șoferiță a intrat în coliziune cu mașina condusă de polițist, autoturismul acestuia fiind proiectat într-un imobil. Evenimentul s-a produs în intersecția Horia, Cloșca și Crișan cu Dinicu Golescu.
Polițiștii de la rutieră au stabilit că vina îi aparține șoferiței, respectiv  Mariana B., de 46 de ani, din Focșani, care nu a acordat prioritate de trecere mașinii conduse de Candea. Polițistul era în mașină cu copilul său, care nu are nici trei ani. 
La momentul produ-cerii accidentului de circulație, subcomisarul Candea a refuzat să sufle în aparatul alcooltest. El a spus că merge direct la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?