Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Legalizarea căsătoriilor între homosexuali poate duce la un mediu mai sănătos pentru aceştia


Legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex ar putea duce la crearea unui mediu mai sănătos pentru oamenii cu această orientare sexuală. Potrivit cercetătorilor americani, după ce a fost legalizată căsătoria între persoane de același sex, în statul Massachusets, vizitele bărbaților gay la medic au devenit din ce în ce mai rare, indiferent dacă aceștia erau sau nu într-o relație serioasă, informează un studiu.
Reprezentanții unei fundații britanice care se ocupă cu cercetarea în domeniul HIV au declarat că există o legătură clară între nivelul de fericire și starea de sănătate. Potrivit unor cercetări, bărbații gay sunt mai predispuși actelor suicidale decât cei heterosexuali, în mare parte din cauza exclu-derii sociale la care sunt supuși.
Căsătoria între persoanele de același sex este legală în șase state din SUA, Massachusetts fiind primul care a legalizat acest lucru, în 2003. Cercetătorii de la Columbia University au efectuat acest studiu luând în considerare consultațiile la medic solicitate de 1.211 bărbați gay, la o anumită clinică, înainte cu un an și după un an de la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex. După legalizare, cercetătorii au observat o scădere cu 13% a numărului de solicitări de consultații la medic. Astfel, s-a înregistrat o reducere a soli-citărilor de asistență medicală în cazurile de hipertensiune arterială, depresie și „probleme de adaptare”.
Autorii studiului au concluzionat că această îmbunătățire este o consecință a reducerii nivelului de stres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?