Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

VIDEO ȘI GALERIE FOTO: Renii Crucii Roşii Vrancea au ajuns la copiii din Dealu Sării


 

Moș Crăciun a făcut ieri un prim popas, în avanpremieră, în curtea Mariei și a lui Andrei Å¢urloiu, copiii din Dealu Sării, comuna Jitia, pentru care cotidia-nul nostru a inițiat Campania de presă „Fii Moș Crăciun pentru Maria și Andrei”. Bunul Moș a purtat însemnele Crucii Roșii Vrancea – fiind reprezentat de Rodica Davidean, director și Neculai Ionescu, președintele Filialei de Cruce Roșie Vrancea – și le-a dăruit celor doi frățiori ghiozdane, rechizite, jucării, hăinuțe, cizmulițe și ghetuțe, dar și alimente, dulciuri, articole de igienă, detergent, lenjerii, pături și un aragaz cu o butelie plină. De asemenea, Maria și Andrei și-au văzut visul cu ochii primind fiecare și câte o bicicletă.
Tot ieri au ajuns la ei și primele donații făcute de cititorii noștri. Două focșnănence pensionare care și-au dorit anonimatul le-au trimis alimente, dulciuri și hăinuțe. Vasilica Dragu, la rândul său pensionară, le-a dăruit de asemenea haine precum și 100 de lei din penisa sa. Iar Costică Sandu, din comuna Å¢ifești le-a donat 307 lei. Pur și simplu, omul a venit, ieri dimineață, la sediul redacției noastre cu această sumă strânsă într-o mini-urnă improvizată, sumă constituită din mo-nede de 1 ban, cinci bani, cinci lei și câteva bancnote de un leu. „Am un magazin la mine la țară și anul acesta oamenii au lăsat în ea câte un bănuț. Ne-am gândit că ceea ce s-a adunat să dăruim acestor doi copii cărora le dorim Sărbători Fericite!”, a spus bărbatul. 
Tot ieri, la sediul redacției noastre, au fost aduse jachete, pijămăluțe și pulovere de Păunica Burloiu, de la „Infinity Project”, dulciuri, încălțăminte și articole de îmbrăcăminte din partea lui Dan Cristea și 50 de lei au fost donați de către Liviu Cosma.
Bucuria copiilor la vederea lucrurilor ce le-au fost aduse ieri, cu ocazia transportului Crucii Roșii, a fost nemărginită. Ei s-au întrecut să ajute la descărcat pentru ca apoi, în cămăruța lor micuță, să-și probeze încălțările, să desfacă ghiozdanele, să-și admire culorile și celelalte rechizite descoperite în ele arătându-le învățătorului lor, Marian Păun, prezent la fața locului. De abia după ce au inspectat ghiozdanele și-au îndreptat atenția spre jucării și spre dulciuri. „Uite, un pachet de biscuiți pentru mine, unul pentru tine… dar pentru tati?”, întrebau ei, plini de dragoste pentru părintele lor ca să se bucure apoi împreună descoperind că sunt, desigur, de toate și pentru tati… Tati, adică Radu Å¢urloiu asista la toată desfășurarea de forțe din propria bătătură cu lacrimi în ochi. Era fericit și plin de recunoștință față de cei ce l-au ajutat să le facă viața copiilor săi mai ușoară. „Bogdaproste ziarului «Monitorul» și la Crucea Roșie. Bogdaproste la toți oamenii care ne ajută… Nu am crezut niciodată că o să se întâmple așa ceva pentru noi! Mulțumesc mult!”, spunea omul, feri-cit.

Vă așteptăm în continuare la sediul redacției noastre!

Andrei și Maria au însă, în continuare nevoie de ajutor. Lor le trebuiesc încă multe lucruri precum și un frigider, o mașină de spălat, un televizor și orice alt lucru care să le facă copilăria fericită. De asemenea, lor le este necesară clar o casă omenească sau cel puțin de o cameră în plus. De aceea, cotidianul nostru face apel către acei vrânceni care ar putea să le doneze materiale de construcții.
Oricine dorește să ajute la clădirea unei copilării fericite pentru cei doi frățiori, este așteptat în continuare la sediul redacției noastre. Campania noastră se derulează până pe 23 decembrie când vom duce toate donațiile acasă la ei, în Dealu Sării.

Întregul articol despre situația celor doi copii din Dealu Sării îl puteți citi accesând http://www.monitorulvn.ro/articole/video-si-galerie-foto–fii-mos-craciun-pentru-maria-si-andrei_2_120110.html

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?