Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Sute de brazi confiscaţi


Un bărbat din localitatea Balta Raței, comuna Vânători, a rămas fără brazii pe care vroia să-i comercializeze, pentru că nu avea documente. Ieri după-amiază, polițiștii din cadrul Secției 1 Rurale Focșani au găsit într-un grajd care aparține unui fost cadru militar, peste 250 de brazi. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că pomii de Crăciun îi aparțin lui Titi P. Bărbatul îi cumpărase din județul Covasna, dar fără documente legale. Nu a reușit să facă bani din vânzarea brazilor pentru că aceștia au fost confiscați.
Polițiștii au cerut sprijinul pădurarilor și al specialiștilor de la Biroul Silvic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, iar bărbatul a fost sancționat contravențional.
În urmă cu câteva zile, oamenii legii au depistat o femeie în timp ce transporta cu mașina 14 pomi de Crăciun. Pentru că nu avea documente de proveniență, femeia a fost amendată. În urma verificărilor s-a stabilit că brazii au fost tăiați ilegal.
Totodată, polițiștii au identificat un bărbat care a tăiat ilegal 202 brazi din fondul forestier al Obștilor Negrilești și Viișoara. După ce au fost furați, brazii au fost lăsați pe o poiană din localitatea Greșu, comuna Tulnici.
Încă de pe 15 noiembrie, polițiștii au început să patruleze prin pădurile Vrancei. De asemenea, se fac verificări în piețe, târguri și oboare, pentru a preveni și combate faptele ilegale care țin de tăierea, transportul și vânzarea materialului lemnos și a brazilor de Crăciun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?