Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Oana Zăvoranu şi-a dat casele vrăjitoarelor în deplin acord de voinţă


Victimele vrăjitoarelor Rada Mincă Åžtefan și Roxana Lider nu aveau de ce să se simtă șantajate de amenințările cu ritualuri vrăjitorești nocive adresate lor, iar Oana Zăvoranu știa ce face când și-a dat casele vrăjitoarelor, nefiind probate forțele malefice, susține instanța. Tribunalul Buftea a făcut, vineri, publică motivarea deciziei prin care a decis eliberarea vrăjitoarelor Rada Åžtefan Mincă și Roxana Lider, acuzate de fapte de e înșelăciune și șantaj, precum și a altor doi complici ale acestora. „Cu privire la pretinsa săvârșire de către inculpata Rada Mincă Åžtefan a infracțiunii de șantaj în dauna celor patru părții vătămate, Tribunalul reține, din chiar susținerile acestora din urmă, că în speță nu sunt incidente dispozițiile articolului 681 Cod procedură penală”, notează instanța.
Astfel, arată judecătorul, „din declarațiile părților vătămate rezultă că inculpata le-ar fi amenințat că, în cazul în care nu îi achită sumele solicitate, prin practicarea unor ritualuri vrăjitorești, le va genera suferință fizică și psihică atât celor patru persoane, cât și rudelor și familiei lor”. „Or, este evident că o astfel de amenințare nu este de natură să alarmeze o persoană rezonabilă, condiție cerută în mod imperativ de dispozițiile art. 194 Cod penal raportat la art. 193 din același act normativ”, mai notează instanța.
Pe de altă parte, Tribunalul Buftea constată din cuprinsul înscrisurilor depuse la dosarul cauzei că Oana Zăvoranu i-a înstrăinat vrăjitoarei Rada autoturismul aflat în patrimoniul societății comerciale al cărui administrator este în schimbul a 21.000 lei. De asemenea, se reține că aceeași parte vătămată i-a vândut apartamentul proprietate personală inculpatului Sava Craiff Buzea în schimbul a 50.000 de euro.
Tribunalul mai constată că partea vătămată Ioana Zăvoranu a împrumutat de la inculpatul Ion Constantin la data de 22 iulie suma de 174.800 de euro, garantând executarea obligației cu apartamentul proprietate personală situat în Iancu de Hunedoara. „Toate cele trei convenții, dintre care ultimele două autentificate de notarul public, fac, în lipsa unor probe concludente, dovada deplinului acord de voință al părților, susținerile părții vătămate Ioana Zăvoranu că ar fi contractat sub influența unei forțe supranaturale malefice nefiind pertinente și neavând suport probatoriu”, conchide judecătorul care le-a eliberat pe cele două vrăjitoare și pe complicii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?