Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Trăşculescu a vorbit 26 de secunde şi a cheltuit peste 6 miliarde lei vechi


Deputatul PDL de Vrancea, Alin Trășculescu, este parlamentarul care a vorbit cel mai puțin de la tribuna Camerei Deputaților: 26 de secunde!! Atât i-a luat deputatului pedelist din Vrancea ca să rostească jurământul de credință, în calitate de parlamentar, se arată într-un studiu realizat și publicat de realitatea.net. În rest, nici o intervenție pentru interesele vrâncenilor. Așadar, până în acest moment, Trășculescu a vorbit 26 de secunde în Camera Deputaților, dar a cheltuit peste 6 miliarde de lei vechi, în trei ani de zile.

26 de secunde! Atât a vorbit deputatul PDL de Vrancea, Alin Trășculescu, de la tribuna Camerei Deputaților. Timpul a fost alocat rostirii jurământului de cre-dință. Pedelistul vrâncean este parlamentarul care a vorbit cel mai puțin. El nu a avut nicio intervenție pentru interesele vrâncenilor. Datele preluate dintr-un studiu realizat și pu-blicat de realitatea.net vin să confirme ceea ce „Monitorul de Vrancea” a arătat încă de la începutul acestui an. „Remarcat” doar prin tăcerile lungi din Camera Deputaților, deputatul Alin Trășculescu îi costă peste 200 mii lei pe vrânceni, adică peste două miliarde lei vechi pe an. Potrivit situației economice prezentate pe site-ul Camerei Deputaților, doar indemnizația netă pe luna decembrie s-a ridicat la 3.972 lei. „Performanțele” parlamentare ale deputatului portocaliu se rezumă la câteva declarații politice depuse în scris la Camera De-putaților. Cât despre luări de cuvânt, deputatul a uitat și culoarea microfonului pentru că singura dată când a vorbit în plen a fost la depunerea jurământului, în 2008. Adică doar 26 de secunde!

Trășculescu, necunoscutul din Colegiul Mărășești

La fel de necunoscut este deputatul Trășculescu și în Colegiul Electoral nr. 5 Mărășești. Alin Trășculescu a ieșit deputat de pe locul doi, cu doar 32,25 % din voturi. Pe locul întâi s-a situat candidatul PSD+PC, Cătălin Vrabie, care a obținut 42,73% din voturile valabil exprimate. În urma unui sondaj efectuat de reporterii noștri, a reieșit că deputatul PDL Alin Trășculescu nici nu a trecut prin colegiu, dar nici nu este cunoscut de oameni. „Nu știu cine este. Nu pot să-mi dau seama cu ce se ocupă. Nu e de pe la noi de aici”, ne-a spus Calistrat Moroșanu, în vârstă de 61 de ani din Mărășești. „Nu îl cunosc. Probabil e politician pe undeva, dar nu știu cum îl cheamă și nici cine este….”,  ne-a spus și Dumitru Agache, în vârstă de 51 de ani.

Nu vorbește, dar se laudă

Deputatul Alin Trășculescu nu ezită să se laude prin intermediul unor banere și pancarte montate pe drumurile județene moder-nizate sau aflate în moder-nizare că ar fi inițiatorul acestor proiecte. Mai mult, el încearcă să-i convingă pe oameni că ar fi făcut demersuri pentru modernizarea unor drumuri județene. Numai că vrâncenii știu că instituția care a făcut demersurile necesare pentru modernizarea drumurilor județene este Consiliul Județean, iar inițiativa a fost susținută de președintele    Marian Oprișan.
De altfel, Consiliul Județean era singura instituție care putea face acest demers deoarece este administratorul drumurilor județene. Că așa stau lucrurile reiese chiar din documentele Consiliului Județean care pot fi consultate de orice persoană interesată. Administrația județeană a parcurs toate etapele pentru ca aceste drumuri să fie prinse în Programul Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), program derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT). Au fost întocmite studiile de fezabilitate, iar președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a trimis mai multe adrese oficiale MDRT, prin care a cerut includerea acestor drumuri în PNDI. Numai că acest lucru nu îl mai recunoaște deputatul PDL Alin Trășculescu. Åži are și o scuză. A reușit „performanța” de a vorbi doar 26 de secunde în trei ani de la tribuna Camerei Deputaților!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?