Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

VIDEO și FOTO! A fost semnat contractul de finanțare pentru centrul de vaccinare de la Pedagogic. Următoarea mișcare e în curtea DSP

Astăzi a fost semnat contractul de finanțare pentru cel mai nou centru de vaccinare din Focșani, care va funcționa în incinta sălii de sport a Colegiului Național „Spiru Haret”. Momentan, aici va funcționa doar un singur flux, însă nu se știe de când se va deschide centrul sau ce vaccin va fi administrat aici, toate aceste „mici amănunte” urmând a fi stabilite de Direcția de Sănătate Publică Vrancea, iar Primăria Focșani, prin Direcția de Asistență Socială urmează a se conforma. Însă, din ce a spus primarul Cristi Valentin Misăilă, în sala de sport a Colegiului Pedagogic ar putea fi amenajate și alte fluxuri de vaccinare, spațiul fiind suficient de generos pentru a permite acest lucru.

Noi ne-am fi dorit să avem mai multe fluxuri de administrare a vaccinului. Din păcate, deocamdată va fi autorizat doar un singur flux și, în continuare, celelalte fluxuri vor funcționa la Suraia. Încă o dată se demonstrează reaua voință a conducerii Direcției de Sănătate Publică Vrancea și a Instituției Prefectului, cu privire la modul de organizare a acestei campanii de vaccinare, nepermițând cetățenilor din municipiu să se vaccineze la ei acasă, obligându-i să parcurgă mai mulți kilometri, din Suraia și până înapoi. Unii dintre aceștia nu dispun de mijloacele de transport necesare sau veniturile sunt destul de mici. Și îi pun pe drumuri, îi pun să facă diverse cheltuieli, când această sală de sport, la fel ca cea de la Suraia, ar fi putut fi dotată pentru mai multe fluxuri. Am înțeles că sunt 7 la Suraia, și noi aici putem organiza șase, sapte fluxuri, depinde de cât este necesar.

Asta este atitudinea celor de la Direcția de Sănătate Publică. Și fac un apel pe această cale, să se gândească nu politic, ci să se gândească omenește, cu sufletul, nu pentru a câștiga capital politic și a mai arunca cu noroi în administrația publică Focșani. Noi ne-am conformat și am răspuns tuturor solicitărilor dumnealor. În cel mai scurt timp, am pregătit ce era de pregătit pentru a putea asigura locația necesară pentru organizarea fluxurilor de vaccinare, a subliniat Cristi Misăilă.

DSP Vrancea nu se prea grăbește, însă. Până să fie semnat contractul de finanțare, instituția a mai solicitat o serie de acte și documente Primăriei Focșani, promițând că vor fi făcute demersuri pentru suplimentarea fluxurilor de vaccinare. Aceasta în condițiile în care primăria solicitase de la început 6 fluxuri de vaccinare. Primarul a asigurat că există inclusiv posibilitatea contractării personalului necesar pentru organizarea mai multor fluxuri de vaccinare, totul este să se decidă DSP Vrancea că focșănenii și cetățenii din localitățile limitrofe ar merita, totuși, să nu mai fie puși pe drumuri.

Nu putem să începem să facem angajări, atât timp cât nu vom avea asigurată finanțarea necesară de la Direcția de Sănătate Publică Vrancea. Pentru că, în baza unui contract încheiat între Direcția de Asistență Socială Focșani și Direcția de Sănătate Publică, se vor asigura sursele de finanțare necesare pentru salariile acestor cadre medicale. Sunt cereri venite la Direcția de Asistență Socială, le-am spus că în momentul în care vom avea semnat contractul de finanțare vom putea parcurge celelalte etape, a mai spus primarul Cristi Valentin Misăilă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?