Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

59 milioane lei pentru modernizarea zonei de Sud a Focşaniului


Contractul de finanțare pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) Focșani va fi semnat, miercuri, la ora 11.00. La eveniment sunt așteptați președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan și Luminița Mihailov, reprezentantul Agenției pentru Dezvoltare Regională Brăila. Proiectul vizează dezvoltarea urbană a părții de Sud a municipiului, care cuprinde Cartierul Sud și Cartierul Mândrești.
Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a fost depus la Mi-nisterul Dezvoltării Regionale și Turismului de Primăria Focșani în anul 2009. Pentru modernizarea zonei de Sud a orașului vor fi alocați 59 de milioane de lei, bani care vor servi la reabilitarea străzilor și a spațiilor verzi, dar și pentru supraveghere video pentru o siguranță sporită a cetățeanului. Prin PIDU vor fi asfaltate străzi din pământ sau balast, vor fi moder-nizate străzile existente, trotuarele vor fi amenajate, iar parcările vor fi extinse și reamenajate. De asemenea, stațiile de autobuz existente vor fi modernizate și vor fi construite stații noi.
Nici bicicliștii nu au fost uitați, astfel că pentru ei va fi amenajată o pistă specială. Spațiile verzi dintre blocuri vor fi reamenajate și vor primi mobilier urban nou, iar locurile de joacă existente vor arăta mai bine și vor fi construite noi locuri pentru cei mici. Åži nu în ultimul rând, Mândreștiul va beneficia de amenajarea unui parc. PIDU este un proiect important pentru Primăria Focșani prin care vor fi achiziționate și camere video ce vor asigura o securitate sporită a locuitorilor din zonă. Camerele de supraveghere vor fi amplasate în zona pieței, stadionului, unităților de învățământ și la intersecții. Obiectivul acestui proiect este creșterea calității vieții și crearea de noi locuri de muncă în orașe prin reabilitarea infrastructurii urbane, iar scopul este dat de echilibrarea teritorială și durabilă a municipiului.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?