Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Gemul şi marmelada, la control!


Comisarii de la Protecția Consumatorilor Vrancea au verificat, luna trecută, borcanele cu gem, jeleurile, marmeladele și piureul de castane îndulcit, din depozite și magazine. Potrivit unui comunicat de presă, pe teritoriul județului Vrancea nu sunt înregistrați producători și importatori.
Verificările au vizat modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea și modul de etichetare a produselor. 
Au fost verificați 9 operatori economici, constatându-se abateri la 4 dintre aceștia. Din cele aproape 215 kg de produse verificate, la circa 19% s-au constatat abateri privind modul de informare a consumatorilor. „Pentru eliminarea abaterilor, s-au dispus măsuri de oprire temporară de la comercializare a 29 kg de gemuri, în va-loare de 414,82 lei și 11 kg produse tartinabile, în valoare de 116,3 lei. S-au aplicat 3 amenzi în va-loare totală de 11.000 lei și 1 avertisment”, se arată în comunicatul CJPC Vrancea.
Concluziile comisarilor au fost că: – operatorii economici de abia acum se aprovizionează cu produse specifice sezonului rece și postului, drept urmare cantitatea de produse existentă pe piața județului a fost relativ mică; – față de controalele anterioare, se constată, în general, însușirea normelor de etichetare a alimentelor, cu mici excepții; – este necesară o campanie de informare a consumatorilor, dar și a operatorilor economici, asupra informațiilor gen „Nu conține conservanti”, „Produs natural” etc. care au trecere la consumatori , dar atribuie în mod incorect caracteristici speciale alimentelor, când de fapt, acestea nu sunt speciale, ci valabile pentru toate produsele similare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?