Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Ziua Unirii, sărbătorită la Bibliotecă


Biblioteca Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu a găzduit activitatea intitulată „Ce-ți doresc eu ție, dragă Românie…”, dedicată Unirii  de la 1 Decembrie 1918.
La evenimentul organizat de elevii clasei a IV-a A, împreună cu învățătoarea Anișoara Vizitiu, au participat, ca invitați, colegii din clasa a IV-a B, îndumați de Costică Zbârciog.
 După intonarea Imnului Național, Anișoara Vizitiu le-a vorbit celor prezenți despre semnificația zilei de 1 Decembrie și de ce este importantă aceasta pentru români. În continuare, elevii de la clasa a IV-a A au prezentat un montaj literar, alcătuit din poezii dedicate atât Uniri, cât și României Mari, dar și un colaj de cântece adecvate momentului.
În finalul activității de la Bibliotecă, a fost prezentat un slide-show, intitulat „1 Decembrie, Ziua Națională a României”. Prin intermediul acestuia, copiii au aflat amănunte inedite despre Marea Adunare de la Alba Iulia, de la 1 Decembrie 1918, despre Rezoluția Unirii, citită, cu acel prilej, de Vasile Goldiș, cum arătau stema și harta României Mari și care erau hotarele țării în urmă cu 93 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?