Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Localnicii, informaţi de elevi


Mai mulți elevi de la Grupul Åžcolar din Mărășești vor participa astăzi, cu ocazia zilei șco-lii, la o acțiune de informare în rândul locuitorilor. Sub deviza „E dreptul tău să știi ce cumperi”, elevii de liceu, coordonați de profesorul Marian Găloiu, îi vor informa pe cei care le vor ieși în cale cu privire la drepturile consumatorilor și metodele folosite de comercianți pentru a-i înșela.
Peste o sută de locuitori ai orașului Mărășești vor putea învăța, prin intermediul pliantelor oferite de elevi,  cum să facă o sesizare către Oficiul pentru Protecția Consumatorilor.
Profesorul Marian Găloiu a precizat că ideea organizării acestei acțiuni a apărut după ce s-a constatat că foarte mulți consumatori nu sunt conștienți de drepturile pe care le au atunci când merg la cumpărături. De asemenea, nu știu unde și cui să se adreseze când constată că au fost înșelați.
Pe lângă drepturile consumatorilor, pliantul ce va fi oferit de elevi conține și zece metode folosite frecvent de comercianți sau producători pentru a înșela vigilența cumpă-rătorilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?