Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO: Polițiștii, jandarmii și pompierii, prezenți la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale. Prefectul a făcut apel la responsabilitate

Prefectul Nicușor Halici a făcut un apel către vrânceni să dea dovadă de echilibru, responsabilitate și maturitate în perioada Sărbătorilor Pascale. În cadrul unei conferințe de presă susținută joi alături de conducerea IPJ Vrancea – comisar șef Remus Nica, Jandarmeriei – col. Dorel Iordache, prim adjunct al inspectorului șef, și ISU Vrancea – colonel Flaviu Chiscop, prefectul Nicușor Halici a arătat că sunt primele Sărbători Pascale după ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Reprezentantul guvernului în teritoriu a făcut un apel către vrânceni pentru ca activitățile, viața, tradițiile și datinile specifice Sărbătorilor Pascale să fie reluate „cu o anumită doză de pragmatism, echilibru, cu o atitudine proactivă”. „Normalitatea pe care cu toții am așteptat-o trebuie să însemne maturitate și responsabilitate. Vă rog să dăm dovadă de echilibru, cumpătare în tot ce vom face în aceste zile importante ale creștinătății. Îi asigur pe toți vrâncenii, pe toți românii care vor fi în această perioadă în județul Vrancea, că vom fi la datorie, vom fi prezenți, vom fi în mijlocul comunităților pentru a asigura și menține ordinea, siguranța și liniștea publică. Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului să ne găsească sănătoși, luminați și împliniți, alături de cei dragi”, a spus prefectul Nicușor Halici.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea se vor desfășura acțiuni care au ca scop asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, premergator și în perioada Sfintelor Sărbatori ale Paștelui Ortodox. Peste 200 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalității economice şi acţiuni speciale vor fi în stradă zilnic în această perioadă pentru ca vrâncenii să aibă parte de sărbători liniştite. Pentru fluidizarea traficului rutier, polițiștii vor fi prezenți pe arterele din județ, pentru prevenirea evenimentelor cauzate de nerespectarea normelor rutiere. Aceștia vor folosi aparatură de supraveghere a traficului și măsurare a vitezei de deplasare aflată în dotarea I.P.J. Vrancea, respectiv 8 aparate radar dar și aparate etilotest și drug test, în vederea depistării șoferilor care încalcă legislația în vigoare. O atenție deosebită va fi acordată siguranței cetățenilor în zonele lăcașurilor de cult şi a altor manifestări de amploare, pentru menţinerea unui climat de normalitate, prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor. Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției TF vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică și vor acționa pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare, din bagaje, a tâlhăriilor și descurajarea comiterii de fapte antisociale, atât în stațiile de cale ferată, cât și în vagoanele de călători.

Recomandările pompierilor vrânceni

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea au desfășurat, în această perioadă, acţiuni de control și diseminare a informațiilor cu caracter preventiv, la principalele lăcaşuri de cult din judeţ, astfel încât, slujbele religioase din perioada Sărbătorilor Pascale să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Alături de personalul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, zilnic, 100 pompieri și paramedici SMURD vor fi la datorie, având misiunea de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni, în caz de nevoie, pentru acordarea primului ajutor calificat. În funcție de situația operativă, numărul acestora poate fi suplimentat cu pompieri aflați în turele libere. În Noaptea de Înviere, credincioşii ortodocşi se vor afla în lăcaşurile de cult, pentru a primi Lumina Sfântă. Pentru ca, aceste momente de rugăciune şi apropiere de Dumnezeu să fie petrecute în linişte şi siguranţă, pompierii vrânceni recomandă populaţiei, dar şi slujitorilor bisericilor, respectarea măsurilor privind apărarea împotriva incendiilor.

Jandarmii vrânceni, prezenți în zona bisericilor, cimitirelor și mănăstirilor

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, jandarmii vrânceni vor fi în mijlocul cetățenilor pentru a asigura măsurile de ordine și siguranță publică, astfel încât, atât manifestările religioase ce vor avea loc în lăcașurile de cult, cât și celelalte activități ce se vor desfășura în spațiul public să aibă loc în condiții de siguranță, dar și pentru prevenirea si combaterea faptelor de natură antisocială. Astfel, peste 230 de jandarmi vrânceni vor asigura ordinea publică în zona bisericilor și cimitirelor din Focșani, Adjud, Panciu, Tulnici și Soveja, precum și la mânăstirile Dălhăuți, Trotușanu, Mușunoaiele, Brazi, Lepșa și schitul Soveja. Totodată, vom fi prezenți pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică și în zonele de agrement din apropierea localităților mai sus menționate. Pe traseele turistice montane și în localitățile Tulnici, Lepșa și Soveja, jandarmii montani vor desfășura activități specifice în scopul informării, îndrumării și acordării de asistență turiștilor și persoanelor aflate în dificultate în zona montană, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere normelor de conviețuire socială. Misiunile din această perioadă vor fi desfășurate atât independent, cât și în cooperare cu polițiști, pompieri, polițiști locali și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?