Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Ducele şi Prinţul de Bavaria, la Focşani


Filiala de Cruce Roșie Vrancea va fi vizitată, în perioada 15-17 octombrie 2010, de o delegație din Germania formată din Herzog Franz von Bayern, duce de Bavaria, prim președinte al Fundației Hilsfverein Nymphenburg e.V., Ludwig von Bayern, prinț de Bavaria și diploma-tul Ernst Frank, vicepreședinte al Fundației amintite. Ei au aprobat, pentru perioada 2010-2011, implementarea unui nou proiect de anvergură în Mărășești, proiect elaborat de Filiala de Cruce Roșie Vrancea ce constă în construirea Complexului socio-medical II destinat exclusiv romilor, complex care include și un centru de zi pentru copiii din comunitate.
„Vizita reprezintă un bilanț al parteneriatului de peste șapte ani dintre cele două organizații umanitare, parteneriat ce s-a concretizat în realizarea mai multor programe sociale și socio-me-dicale în județul Vrancea, în care partenerul german a adus o importantă susținere financiară de-a lungul anilor”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre. Ca urmare a parteneriatului derulat de atâția ani cu Filiala de Cruce Roșie Vrancea, există astăzi, la Mărășești, primul Complex socio-medical de care beneficiază peste trei mii de persoane de etnie romă. În acest proiect, fundația germană a contribuit efectiv cu construcția și dotarea imobilului format dintr-un cabinet me-dical, 10 cabine de duș, două vestiare, sală de așteptare, mini-spălătorie, și dotat cu centrală termică proprie și apă rece și caldă curentă. De asemenea, a suportat salariul unui angajat, a asigurat consumabilele și a adus ajutoare umanitare constând în alimente și suplimente nutritive.
„Casa Bavareză” Vîrteșcoiu, care asigură ocrotire la 15 persoane vârstnice, este un alt proiect realizat cu contribuția Fundației germane care a achiziționat imobilul și a suportat cheltuielile cu extinderea acestuia, consolidarea și reamenajarea spațiului interior astfel încât acesta să asigure funcționalitate optimă.

***
Cei zece vârstnici care au regăsit sensul noțiunii „acasă” trăind în Casa Protejată „Micul Rosmalen” din Oreavu, Gugești, dato-rează o parte din confortul lor tot bunăvoinței Fundației Hilsfverein Nymphenburg e.V. Contribuția partenerului german al Filialei de Cruce Roșie Vrancea în acest proiect este de asemenea, remarcabilă. Acesta a asigurat construcția frumoasei verande a casei, ce servește astăzi ca loc pentru socializare pentru vârstnici iar la subsolul ei s-a construit o pivniță, a realizat be-tonarea aleilor și pavajul curții, a asigurat un buget anual pentru cheltuieli administrative, a trimis ajutoare umanitare și a asigurat consumabilele, fie că a fost vorba despre medicamente, vitamine, suplimente alimentare, fie despre detergenți, dezinfectanți și produse de igienă personală.
Nu în ultimul rând, de parteneriatul dintre instituția de caritate vrânceană și Fundația germană beneficiază astăzi sute de persoane din zona Ciușlea, comuna Garoafa, acolo unde s-a construit și funcționează un Cabinet medico-social, serviciile fiind asigurate de un medic voluntar. Contribuția partenerului german în acest proiect a constat în  renovarea și dotarea spațiului ca-binetului, realizarea instalației de încălzire și asigurarea medicamentelor, vitaminelor și suplimentelor alimentare necesare pentru asigurarea continuă a necesarului bolilor cronice de care suferă persoanele aflate în evidență.

***
Sprijinul oferit până în prezent vrâncenilor de către Fundația Hilsfverein Nymphenburg e.V., prin parteneriatul cu Crucea Roșie Vrancea s-a simțit însă și din alte puncte de vedere. Astfel, bolnavii de boli cronice, membri ai Clubului vârstei a treia ce funcționează în cadrul Filialei, au avut mereu asigurate medicamentele necesare tratării bolilor lor. Totodată, fundația germană a asigurat dotarea cabinetului medical ce funcționează în cadrul Filialei de Cruce Roșie Vrancea cu aparatură me-dicală, mobilier medical, aparatură screening pentru glicemie, audiometrie, EKG, trusă de urgență de unică folosință și a sprijinit Filiala prin achiziționarea unui microbuz cu 9 locuri, marca Volkswagen necesar pentru diversele servicii de transport în cadrul proiectelor. „Întotdeauna, în implementarea proiectelor, pentru partenerul german a contat implicarea și contribuția autorităților locale din comunitățile țintă, fără de care niciun proiect nu ar fi fost demarat. Întotdeauna însă, autoritățile locale din Mărășești, Gugești, Garoafa și Focșani au venit în întâm-pinarea ideilor de proiecte aducând o contribuție importantă la realizarea acestora, motiv pentru care le mulțumim”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?