Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Familia creştină trebuie să aibă trei copii


Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, ÎPS Andrei Andreicuț, se arată îngrijorat de scăderea populației României și a natalității, fenomen constatat în urma recensământului populației și locuințelor, și consideră că familiile creștine ar trebui încurajate să aibă fiecare câte trei copii.
‘Ne doare că națiunea noastră slăbește, să nu zic că se prăbușește natalitatea. Mulți tineri pleacă, două-trei milioane de români sunt în străinătate și nu se duc de voioși, ci se duc din cauze obiective, că n-au ce lucra în țară. Întrebarea pe care ne-o punem este oare vor mai reveni?’, s-a întrebat joi, la Bistrița, mitropolitul Clujului, în cadrul dezbaterii pe tema ‘Educația moral creștină în contextul școlii românești contemporane. Generația tânără – încotro?’, organizate de Inspectoratul Åžcolar Județean Bistrița-Năsăud.
ÎPS Andrei Andreicuț este de părere că familiile creștine trebuie încurajate să aibă cel puțin trei copii, iar acesta să devină un deziderat de urmărit și încurajat de către Biserica Ortodoxă Română și de către cadrele didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?