Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Medicul Murray, găsit vinovat de moartea lui Michael Jackson


Conrad Murray, medicul personal al lui Michael Jackson, a fost găsit vinovat de uciderea involuntară a starului, în urma unui proces care a durat peste o lună. Un juriu format din șapte bărbați și cinci femei a ajuns la acest verdict după două zile de deliberări, vineri și luni. Luni, în fața Curții Superioare din Los Angeles, unde a avut loc procesul care a durat șase săptămâni, fanii lui Michael Jackson scandau „Vinovat! Vinovat!” în timp ce verdictul era anunțat. Sentința va fi pronunțată pe 29 noiembrie.
Medicul Conrad Murray, găsit vinovat de ucidere involuntară, riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare și pierderea dreptului de a practica medicina. Doctorul în vârstă de 58 de ani este eliberat pe cauțiune, după ce a fost pus sub acuzare în fe-bruarie 2010.
Conrad Murray a fost acuzat că a dat dovadă de o „neglijență criminală” în îngrijirile medicale acordate cântărețului Michael Jackson, în special în ceea ce privește administrarea de propofol, un sedativ puternic pe care megastarul îl folosea ca somnifer, care i-a cauzat decesul, pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani. Conrad Murray, care era pe atunci medicul personal al megastarului, a recunoscut că i-a administrat cântărețului acest medicament în dimineața zilei în care acesta a murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?