Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Locul I pentru elevii din Adjud


Echipa „Prietenia” de la Åžcoala „Mihail Armencea” din Adjud a obținut locul I și s-a calificat la etapa națională a celei de-a V-a ediții a  Concursului „Diversitatea o șansă în plus pentru viitor”. Concursul a fost găzduit de Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” și Colegiul „Edmond Nicolau” din Focșani și i-a reunit pe cei mai talentați elevi de diferite  etnii din județele Bacău, Botoșani, Galați, Brăila, Brașov, Covasna, Tulcea, Prahova și Vaslui. La întrecere    s-au aliniat copii de naționalitate română, lipoveană, greacă, turcă sau romă. Cu toții au încercat să evidențieze tradițiile locale din zonele din care provin. Concursul a debutat vineri cu proba teore-tică, iar sâmbătă s-a desfășurat proba artistică. În cadrul etapei regionale a Concursului „Diversitatea o șansă în plus pentru viitor” echipa Åžcolii „Mihail Armencea” din Adjud a reușit să câștige premiul I, reușind așadar calificarea în faza națională. Echipa a fost pregătită și coordonată de profesoara Cristina Baciu.

***

La festivitatea de premiere a concurenților a participat și inspectorul școlar general, Iordache Bostan. Etapa regională a celei de-a V-a ediție a  Concursului „Diversitatea o șansă în plus pentru viitor” a fost organizat de Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, cu sprijin din partea Primăriei Municipiului Focșani. Coordonatorul evenimentului a fost inspectorul pentru minorități Ana Gavrilescu. „A fost un adevărat spectacol și sunt foarte fericită că echipa din Adjud a câștigat locul I. A fost un concurs greu cu multe echipe foarte bune dar elevii pregătiți de profesoara Baciu Cristina, profesoara Elena Cartaș și directorul Åžcolii, doamna Reta Strat, au învins”, a declarat inspectorul școlar Ana Gavrilescu.
Invitații speciali ai concursului au fost solistul vocal Arun Durancea, din Tecuci, și membrii Clubului de Dans Sportiv „Elite” din Focșani. Spectacolul susținut de aceștia a încheiat în mod grandios cea de-a V-a ediție a fazei regionale a Concursului „Diversitatea o șansă în plus pentru viitor”. Faza națională va avea loc la Târgu-Mureș, în perioada 16 – 18 decembrie 2011. În cadrul acestei ultime etape vor participa doar primele trei echipe clasate, de la nivelul fiecărei regiuni unde se derulează concursul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?