Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: NAVETIŞTII, atraşi la căminele colegiilor focşănene cu cazare ieftină şi… internet wireless


Elevii de la țară, care au optat pentru un liceu din Focșani, se vor putea caza, și în acest an școlar, la unul dintre căminele disponibile. De cămine funcționale dispun Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” și Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”. Prețurile la cazare variază între 40 și 70 de lei lunar, iar pentru servirea mesei, cele trei licee dispun de cantine unde prețul a trei mese pe zi este de 12 lei. 

    Elevii din mediul rural, care vor învăța începând de astăzi în școlile sau liceele focșănene și nu vor putea face zilnic naveta, vor putea fi cazați în căminele pentru elevi pe care le au disponibile Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” și Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”. Căminele sunt mixte iar în ultimii ani la cele trei licee s-au făcut eforturi pentru modernizarea și crearea unor condiții optime atât pentru cazare cât și pentru servit masa, întrucât cele trei licee dispun de cantină proprie, iar pentru 12 lei pe zi, elevii vor putea servi cele trei mese principale.
    Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Focșani oferă locuri de cazare pentru circa 100 de elevi. La acest cămin s-au făcut investiții atât anul trecut cât și anul acesta. În această vară, de exemplu, s-a pus parchet în unele camere, s-au zugrăvit și igienizat toate camerele și s-au mai făcut reparații acolo unde a fost nevoie. Grupurile sanitare au fost renovate, în sensul că s-a reparat tavanul, s-a zugrăvit și s-au înlocuit obiectele sanitare. Toate acestea s-au făcut cu fondurile școlii, iar mâna de lucru a fost asigurată de personalul nedidactic al unității și de o firmă specializată. În anii trecuți au fost achiziționate saltele și perne noi. Anul acesta, tariful la cazare de persoană, pe lună, este de 50 lei în cazul elevilor de liceu care frecventează cursurile de zi și 70 de lei în cazul elevilor de la școlile postliceale și celor care frecventează cursurile de seral. Ei au acces la băi comune cu dușuri, cu apă caldă și apă rece. În cameră sunt patru paturi. Cei care se vor caza aici nu au posibilitate să-și prepare mâncarea în cameră. Tariful pentru trei mese calde pe zi la cantina școlii este de 12 lei. Mai există și varianta în care elevul poate opta doar pentru prânz și masa de seară, plătind numai 10 lei pe zi.

    La Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani, o lună de cazare costă numai 40 de lei, iar prețurile nu vor fi majorate anul acesta. La căminul acestei unități de învățământ pot fi cazați aproximativ 160 de elevi, de la toate liceele din Focșani. Elevii primesc un loc de cazare, iar bonus internet wireless. De asemenea, la cantină, în schimbul sumei de 12 lei, elevii vor primi trei mese calde în fiecare zi. Potrivit conducerii liceului, camerele au fost renovate, s-a zugrăvit, vopsit, igienizat, iar lenjeriile sunt noi, pentru ca totul să fie pregătit pentru cazarea elevilor. La cantina școlii au fost achiziționate fețe de masă și perdele noi. Aici, pentru fete sunt șase paturi în fiecare cameră, iar camerele băieților dispun de opt paturi.

    Åži cei de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani se pregătesc să îi întâmpine pe elevii care vor solicita cazare, în camere curate, igienizate și primitoare. Aici grupurile sanitare de pe fiecare palier au fost renovate. Cei care se vor caza la căminul Colegiului „Valeriu Cotea” vor plăti 45 de lei pe lună, iar tariful pentru trei  mese pe zi este tot de 12 lei. În fiecare cameră pot fi cazați șase elevi.
    Condițiile de cazare sunt decente la toate căminele, iar oferta de preț a căminelor liceelor nu poate fi combătură de niciun proprietar de apartament, care oferă camere cu chirie, unde prețurile de cele mai multe ori sunt duble sau chiar triple, numai pentru cazare, fără utilități. În plus, la căminele liceelor, elevii sunt supravegheați de pedagogi și paznici atât pe timpul zilei cât și noaptea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?