Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: Filme inspirate din romane celebre, realizate de elevii Colegiului Național Unirea

La Colegiul Național „Unirea” Focșani a avut loc, marți, un eveniment susținut de elevii claselor a IX-a și a X-a, sub coordonarea profesorului de limba română Cristina Chiriac. Liceenii au prezentat 4 ecranizări, realizate după romanele din bibliografia școlară. Sub atenta supraveghere a profesorului coordonator, echipele au reușit să transpună în imagini momente esențiale din romanele studiate. Anul trecut, această activitate a fost desfășurată la nivelul clasei a IX-a, cu ecranizare din „Harry Potter”, dar în acest an competiția a fost între clase.

În urma prezentării celor patru proiecte juriul, format din Gabi Sava de la Radio România Actualități, profesor Carmen Ion de la Colegiul Pedagogic, actrița Paula Grosu de la Teatrul „Maior Gheorghe Pastia” și redactor știri Monitorul de Vrancea Liliana Mititelu, a stabilit următorul clasament:

– Locul 1 – „Ion” (Liviu Rebreanu) clasa a X-a B;

– Locul 2 – „Pădurea Spânzuraților” (L. Rebreanu) clasa a X-a C;

– Locul 3 – „Baltagul” (Mihail Sadoveanu)” clasa a IX-a;

– Locul 4 – „Moara cu noroc” (Ioan Slavici) clasa a X-a C.

„A fost foarte greu, pentru că la noi în clasă a fost mai special, foarte mulți aveam concursuri, olimpiade, plecări și nu găseam niciodată moment în care să filmăm. De aceea s-a făcut mai mult pe repede înainte, probabil de aceea am ieșit pe locul patru. Avem speranța și dorința ca data viitoare să ne organizăm mult mai bine”, a declarat unul dintre membrii echipei care a filmat „Moara cu noroc”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?