Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Focşănenii îşi abandonează câinii la marginea oraşului


Focșănenii încă își fac pierduți câinii pe la marginea orașului. După ce îi îngrijesc cât sunt mici, îi urcă în mașină și îi abandonează la marginea municipiului. Staționarul pentru câini comunitari de la Golești are doi oameni noi care aleargă după câinii din Focșani.

Pe lângă trei câini de rasă, un pitbul și doi huskey, padocul de la Golești găzduiește aproximativ 150 de câini comunitari adunați de pe teritoriul Focșaniului. Lupta hingherilor nu este numai cu patrupedele ci și cu mentalitatea unor persoane care își abandonează câinii la marginea orașului. În același timp, cererile de adoptare au scăzut dramatic, astfel că Staționarul se aglomerează după fiecare raită a hingherilor prin oraș. Câinii abandonați se deosebesc de cei care au stat tot timpul pe străzi. „Câinii noi se recunosc foarte ușor. Sunt debusolați și stau pe carosabil. Cei care sunt mai demult pe străzi chiar trec strada pe la trecerea de pietoni”, a glumit Constantin Liciu, șeful Staționarului de la Golești. De curând, cei doi hingheri pe care îi avea Padocul au primit ajutor din partea altor doi angajați și astfel au fost formate două echipe care lucrează în schimburi. „De când lucrăm cu cei doi hingheri am ridicat mai multe animale. Reclamațiile au mai scăzut însă, în continuare, avem comunitari liberi”, ne-a mai spus Liciu.
Solicitări au fost și din partea proprietarilor care aveau patrupede agresive și de care au dorit să scape. Hingherii s-au confruntat și cu animale de talie marie precum caii abandonați. „Am avut câțiva cai, dar în perioada asta nu mai sunt. Am găsit proprietarii și le-am spus că riscă amendă sau confiscarea dacă își mai lasă animalele nesupravegheate. În prezent  nu avem animale mari în Padoc”, spune șeful hingherilor. Problema Padocului acum este că mașina din dotare este defectă asfel că patrupedele pot merge nes-tingherite pe unde doresc. „Sunt două zile de când avem mașina defectă. Se lucrează la ea și sperăm că se va repara și vom putea ieși pe stradă”, ne-a spus șeful Padocului. Staționarul pentru câini comunitari de la Golești este prevăzut cu sală de operații, bloc postoperator, spațiu de promenadă, dar și un minihotel destinat animalelor de companie. Acesta din urmă poate fi folosit contracost de focșănenii care, pe timpul vacanțelor, nu au cu cine să-și lase animalele acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?